Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UNIK: Thomas Erichsens Minde på Askøy er forsøkt solgt en god stund, hittil uten hell. Foto: Eiendomsmegler Vest

Får ikke solgt prakteiendommen

Herregården fra 1793 ble lagt ut for salg med en prislapp på 12 millioner kroner i 2011. Nå er det på’n igjen – til nær dobbel pris.

Glen Widing

tirsdag 4. august 2020 18:42 (Oppdatert 1. oktober 2020 6:15 )

Da Askøy kommune sa opp avtalen med Midthordland Indremisjon i 2010, ble herregården lagt ut for salg året etter. Nå er det på’n igjen.

Den 800 kvadratmeter store herregården Thomas Erichsens Minde på Askøy ble bygd som et lysthus av mannen ved samme navn. I vår tid tok Midthordland Indremisjon over og drev eiendommen som alders- og sykehjem inntil kommunen sa opp avtalen i 2010. Dermed endte eiendommen på markedet og ble kjøpt av en privatperson.

For et år siden ble eiendommen lagt ut for salg på nytt – til 23 millioner kroner. For den summen får kjøperen selve praktvillaen samt et tilstøtende bygg fra 1970-tallet inneholdende 12 leiligheter mellom 23 og 90 kvadratmeter. Totalt snaut 1.400 kvadratmeter, alt innrammet av en stor og frodig hage.

Nå er det også åpnet en mulighet til å kjøpe bare villaen – for 10 millioner kroner.

– Eiendommen har vært satt på pause et par ganger, men nå er den tatt frem igjen. Den unike villadelen er for spesielt interesserte og det er klart at nedslagsfeltet ikke er det aller største. Fredningsbestemmelsene gir også noen begrensninger, men det er stadig folk innom og vurderer den, sier Johannes Austefjord hos Eiendomsmegler Vest.

Han har ikke mottatt bud ennå og understreker at det tar tid å finne den rette kjøperen til et slikt objekt.

– Men det ser ut til at noen posisjonerer seg mot et kjøp, og de kan velge om man bare vil ha en av delene eller alt, sier han.

Villaen er regulert til og blir brukt som privatbolig, mens leilighetsbygget som står tomt er under omregulering fra omsorg til bolig.

– Når det er gjort kan man leie ut eller seksjonere for salg, men slik det er nå vil vi selge hele leilighetsbygget under ett. Det er for øvrig ikke fredet. Flere privatpersoner har vurdert eiendommen for selv å bo i villaen og bruke leilighetsbygget som en investerings- eller utviklingsmulighet, sier Austefjord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

– Få salgsobjekter i bergensmarkedet

Nyheter / torsdag 1. oktober 2020

Selger næringsseksjon på Paradis

Nyheter / torsdag 1. oktober 2020

Pilotprosjekt med 375 boliger «er kommet til et veiskille»

Nyheter / onsdag 30. september 2020

Smarte byer-ekspert til ABO

Nyheter / tirsdag 29. september 2020

I dette bergensområdet skal det bygges 550.000 kvadratmeter

Nyheter / torsdag 24. september 2020

Store planer ved Oasen

Nyheter / torsdag 24. september 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no