Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Sverre Tiltnes (t.v.) fra Bygg21 og Stig Bech fra BAHR delte ut prisen for effektiv planlegging til Aina Tjosås fra Os kommune. (Foto: Carine Bjørvik Andersen)

Fikk pris for effektiv planlegging

Aina Tjosås og Os kommune fikk pris for ”Beste praksis” under gårsdagens Citykonferanse i Bergen.

Torgeir Hågøy

torsdag 7. juni 2018 20:58 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

Os kommune og Aina Tjosås fikk i går Bygg21 sin «Beste praksis»-pris for effektiv reguleringsplanlegging og bruk av praksisrettlederen «Steg for steg – veien til gode reguleringsplaner» på Citykonferansen Bergen i går.

«Kommunalsjef Aina Tjosås i Os kommune, hennes team og hennes foresatte i politiske råd og utvalg har gjennom effektivt og godt planarbeid lykkes i å utvikle Os kommunes attraktivitet, utvikling og konkurransekraft» står det i juryens uttale.

Tjosås har selv vært med på å utvikle rettlederen. Kommunen har også tidligere skilt seg ut i positiv retning. Annenhvert år blir eiendomsbransjen spurt hvordan de opplever kommuneadministrasjonen sitt planarbeid og både i 2015 og 2017 ble kommunen kåret til den beste.
– Vi ligger på topp, men jeg synes likevel at vi har et stort potensial for forbedring, sier Tjosås.

Juryen sier imidlertid i sin uttalelse at ”Effektive og gode planprosesser kan gi kommuner og stedets utviklere fortrinn i konkurransen om virksomhetsetablering og øke tiltrekkingskraft for ønsket bosetting, fritidsbebyggelse og kultur- og reiseliv. Realisering av gode planer gir gode rammer om folks liv.

Kommunalsjef Aina Tjosås i Os kommune, hennes team og hennes foresatte i politiske råd og utvalg har gjennom effektivt og godt planarbeid lykkes i å utvikle Os kommunes attraktivitet, utvikling og konkurransekraft.

Aina og hennes team klarer å kombinere faglig integritet og kompetanse med relasjonskompetanse, service og god samhandling. Et proaktivt planarbeid er bygd på tilstrekkelig respekt for overordnete planer og god politisk forankring. Dette har vært avgjørende for planvedtakenes realisering.

For ytterligere effektivisering av planarbeidet har Os startet å implementere tenkningen i Bygg21s fasenorm Steg for steg – veien til gode reguleringsplaner – generelt og særlig når det gjelder områdeplaner. På denne måten blir Os kommune en avgjørende pilot for at norske kommuner og utbyggere skal samarbeide godt og formålstjenlig. Når alle kommuner og utbyggere jobber etter samme norm og praksis vil det øke Norges konkurransekraft.

Os kommune setter standard for effektivt og godt planarbeid. Når Os kommune støtter seg til felles norm for beste praksis vil praksisen og resultatene i Os kunne brukes av alle. Os kommune bruker og deler beste praksis for godt reguleringsplanarbeid.”

(Visited 274 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Klokkertro på Nesttun

Nyheter / onsdag 17. oktober 2018

Selger 1.162 dekar på Frekhaug

Nyheter / tirsdag 16. oktober 2018

EGD fyller opp i Bergen

Nyheter / mandag 15. oktober 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no