Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Borettslaget har i dag en stor andel eldre beboere. Fotomontasje: Og Arkitekter

Finansierer heiser med 30 leiligheter

De fire terrasseblokkene i Rolland borettslag skal bygges på med én ekstra etasje for å finansiere etablering av heis og nye trapper i alle oppganger.

Tore Årdal

mandag 11. februar 2019 5:00 (Oppdatert 12. april 2019 16:15 )

– Bakgrunnen for planarbeidet er at borettslagets blokker på fire etasjer i dag er uten heiser. Det er ønskelig og anbefalt at borettslaget oppgraderes med tiltak for å oppnå størst mulig grad av universell tilgjengelighet. Borettslaget ble bygget tidlig på 70-tallet, og har i dag en stor andel eldre beboere, skriver Og Arkitekter i planforslaget.

Ved å etablere heis i alle oppganger, vil mange av beboerne kunne bo i sine leiligheter en lengre del av livet, inntil de eventuelt skulle bli pleietrengende. For å kunne finansiere kostnadene med etablering av heis og nye trapper i alle oppganger, foreslår borettslaget å realisere 30 nye leiligheter for salg ved å bygge på én etasje på alle blokker.

Dette utløser et plankrav, samtidig som påbygg av nye leiligheter utløser krav om nye parkeringsplasser. Prosjektet inkluderer to nye p-kjellere under bakken med p-plasser for nye leiligheter samt sykkelparkering under tak for hele borettslaget.

Planområdet er på 45,9 dekar, og er beliggende ved Rolland i Åsane bydel. De 4 terrasseblokkene ble oppført i 1973. Etter utbyggingen vil borettslaget bestå av 168 leiligheter.

Planforslaget omfatter også eksisterende fellesarealer, ballbane og lekeplasser.

– Forslagsstiller ønsker å oppgradere utomhusområdene, herunder å legge til rette for nye aktiviteter for beboerne, heter det i planforslaget.

Dagens to avkjørsler fra Rollandslia opprettholdes. Forslagsstiller ønsker å etablere et nytt fortau, på ca. 75 meter, på vestsiden av Rollandslia.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no