Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORTETTING: Tiltaket skal være i tråd fortettingsformål i ny kommuneplan. Ill: Arkitekt Sven Gundersen

Fiskeritoppen Lerøy skal bygge boliger

Etter tilbakemeldinger fra Bergen kommune er imidlertid Ole Eirik Lerøy-prosjektet redusert til to nye tomannsboliger.

Tore Årdal

onsdag 7. august 2019 21:49 (Oppdatert 20. oktober 2019 22:14 )

På vegne av Framar Eiendom AS har Sweco Norge søkt om rammetillatelse for Wernersholmvegen 17 på Paradis.

Framar Eiendom AS er et datterselskap av Lerøy-familiens investeringsselskap Framar AS, hvor Ole Eirik Lerøy eier 70,34 prosent. Sistnevnte var tidligere styreleder i Lerøy Seafood Group, inntil han solgte seg ut i 2008. I 1998-2005 var han også styreleder i Eksportutvalget for fisk. Siden 2010 har han vært styreleder i Marine Harvest (nå Mowi).

Av henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE) fremgår det at prosjektet i Wernersholmvegen 17 opprinnelig omfattet 12 boenheter.

– Man har nå rettet seg etter signalene fra kommunen, og nedjustert til 2 tomannsboliger. Den verneverdige muren langs eiendommen bevares, skriver Sweco i søknaden.

Tomannsboligene plasseres sørvest og sørøst på eiendommen. Bod/carport skal markere et naturlig skille mot eksisterende villa på eiendommen.

– Tomannsboligene er utformet i moderne stil som representerer vår samtid. Arkitekt har også hatt fokus på tilpasning til eksisterende bebyggelse, omgivelser og strøkskarakter. Omsøkte tiltak er i tråd fortettingsformål i ny kommuneplan, heter det i henvendelsen til PBE.

Rådgivningselskapet vurderer at omsøkte tiltak er i tråd med gjeldende plangrunnlag, men at det krever dispensasjon fra plankrav. Tiltaket kommer for øvrig ikke i konflikt med byggegrense mot sjø.

– Alle overordnede forhold vurderes å være avklart, og det er vanskelig å se at hensynet bak plankravet blir tilsidesatt vesentlig ved at det gis dispensasjon som omsøkt. Vi kan ikke se nevneverdige ulemper ved innvilgelse av en slik dispensasjon. Eiendommens topografi er av en slik karakter og størrelse at det er naturlig med flere enheter. Slik utbygging vil heller ikke forringe verken omkringliggende eller eksisterende eiendom på noen måte, skriver Sweco.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her vil Midgard Gruppen bygge på

Nyheter / fredag 13. desember 2019

9 milliarder i år

Nyheter / tirsdag 10. desember 2019

Flytter fra Media City Bergen

Nyheter / mandag 9. desember 2019

Knallsterkt transaksjonsmarked i Bergen

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Nominert til internasjonal prestisjepris

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no