Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FOR SALG: Sandalsringen næringspark er for salg, igjen. Prisforventningen er på 167 millioner kroner. (Foto: Eiendomsmegler 1 Næringseiendom)

Flere eiendommer er i spill

En rekke eiendommer er for øyeblikket i spill i bergensmarkedet. Størst av de som er offentlig kjent er Sandalsringen næringspark.

Torgeir Hågøy

onsdag 14. mars 2018 10:20 (Oppdatert 14. mars 2018 10:21)

Det er andre gang på et par år at Sandalsringen Næringspark er i markedet. Forrige gang var for to år siden. Da var prisforventningen 150 millioner kroner. Nå er det lagt på 17 millioner kroner på prisen. Selger forventer dermed en pris på rundt 167 millioner kroner,
– Interessen er god, men så langt er ikke eiendommen solgt, sier Kurt Furnes i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom.

Han forteller at det er ryddet opp i eierforhold og at det i dag er én selger av eiendommen. Parken består av tre bygg på tilsammen vel 10.000 kvadratmeter. Det nyeste bygget er fra 2017. Samlet har eiendommene leieinntekter på 12,1 millioner kroner. Med litt fratrekk for leiekostnader, og en prisforventning på 167 millioner kroner, så prises bygget til en yield på mellom 6,5 og 6,8 et sted.
– Vi har god tro og forventer å ha solgt bygget innen noen måneder, sier Furnes.

I Bergen vest, i det som kalles Drotningsvik Næringspark, er det også en eiendom for salg. Eiendommen med adresse Janaflaten 9 var tidligere et gjenvinningsanlegg. På tomten som er på knappe 17.000 kvadratmeter står det også en eldre stålkonstruksjon på 3500 kvadratmeter, men etter en brann i 2005 har det ikke vært drift i området. En mulighetsstudie viser et stort potensial for eiendommen. Selger er selskapet Kurt Hamre Miljø & Gjenvinning.

Eiendomsmegler 1 Næringseiendom har også Lyststedet Bellevue for salg. Eiendommen har vært for salg i lang tid og prisen er nå satt ned til 17 millioner kroner. Det er fire millioner mindre enn da eiendommen ble lagt ut for salg for snart et år siden.

Dette er noen av de største eiendommene som offentlig er for salg, men Estate Vest kjenner også til en rekke andre eiendommer som er i prosess, men hvor aktørene så langt ikke ønsker å si noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

– Flere hoteller bør vurdere sesongdrift

Nyheter / søndag 18. mars 2018

Flere eiendommer er i spill

Nyheter / onsdag 14. mars 2018

Entra måtte gi bort dette bygget gratis

Nyheter / tirsdag 13. mars 2018

Gir seg som direktør hos AB Eiendommer

Nyheter / mandag 12. mars 2018

Tidenes største eiendomstransaksjon

Nyheter / fredag 9. mars 2018

Forventer stigende leiepriser i sentrum

Nyheter / onsdag 7. mars 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no