Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PÅ FLYTTEFOT: Citycon ønsker å utvide handelsarealer på Oasen. Dermed på Tryg flytte på seg. (Foto: Tryg)

Flere store på jakt etter nye lokaler

Flere store private selskaper søker for øyeblikket etter nye arealer i Bergen. Samlet areal er over 12.000 kvadratmeter.

Torgeir Hågøy

onsdag 2. mai 2018 9:55 (Oppdatert 22. august 2018 9:27)

Både Rambøll, Tryg og Norwegian Hull Club, samt flere andre, er for øyeblikket på jakt etter nye lokaler i Bergen. Det fortalte næringsmegler Lars Morten Kyte på eiendomsseminaret Næringseiendom 2018 som ble arrangert i begynnelsen av april. 

Det største søket er det Tryg som står for. Citycon som for et par år siden kjøpte Trygs hovedkontor ønsker å bruke deler av arealet til kjøpesenter og forsikringsselskapet må dermed i markedet for å finne seg nye lokaler. Samlet har Tryg et behov på rundt 5000 kvadratmeter.
I det samme området holder også Rambøll hus. De er nå i markedet med et større søk. Ingeniør- og arkitektfirmaet jakter rundt 2500 kvadratmeter. I søket skriver de at de fortrinnsvis ønsker lokaler i Fyllingsdalen, men at også beliggenheter ved Bybanes holdeplasser kan vurderes. Samlet har selskapet behov for arbeidsplasser til 125 medarbeidere.

Norwegian Hull Club har også vært i markedet etter nye lokaler. Nå er det kjent at de har signert hos GC Rieber Eiendom i deres nybygg Skipet som skal åpnes i 2020. Samlet behov var på rundt 1000 kvadratmeter. I tillegg er også Gjensidige i markedet og vurderer om de skal flytte. Selskapet er i dag på to lokasjoner, i Sandviken og på Vågsallmenningen. Behovet til forsikringsselskapet er ikke kjent.

Det tredje søket er det Adecco som står bak. De har vurdert flere alternativer, men skal nå ha skrumpet inn alternativene. Selv vil de ikke si noe om hvor eller hvem, men samlet arealbehov skal være på rundt 700 kvadratmeter. Samlet, når vi oppsummerer alle søkene, er samlet arealbehov på rundt 12.000 kvadratmeter. Om alle velger å flytte gjenstår selvfølgelig å se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no