Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PÅ EGNE BEIN: Malling & Co har trukket seg ut av Stavanger. Selskapets fire ansatte i oljebyen fortsetter i selskapet Multum Næringsmegling.

Flere tvinges til fremleie

Utleiemarkedet i Stavanger er utfordrende og stadig flere leietakere må nå fremleie deler av sine arealer.

Torgeir Hågøy

torsdag 12. mars 2015 6:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )

TØFFERE: Situasjonen i Stavangermarkedet er ikke spesielt oppløftende og flere selskaper må nå fremleie sine arealer. Det forteller Frode Gyland i DNB Næringsmegling i Stavanger. (Foto: DNB Næringsmegling)
TØFFERE: Situasjonen i Stavangermarkedet er ikke spesielt oppløftende og flere selskaper må nå fremleie sine arealer. Det forteller Frode Gyland i DNB Næringsmegling i Stavanger. (Foto: DNB Næringsmegling)

– Vi ser at det er stadig flere som enten ønsker å redusere antallet kvadratmeter eller å fremleie sine arealer, sier daglig leder for DNB Næringsmegling i Stavanger, Frode Gyland.

Fokus på kostnader

Gyland forteller at de ikke har oversikt over hvor mange kvadratmeter som nå er i fremleiemarkedet, men sier at de ser nye eksempler på dette hver uke.
– Vi har sett tendenser til det samme i 2009 og 2010, men det har forsterket seg denne gangen. Det er eksempler på selskaper som ønsker å fremleie deler av sine lokaler, men vi kjenner også til eksempler på selskaper som ønsker å flytte ut av hele lokalet og fremleie dette og istedet flytte inn i noe mindre, sier Gyland.
Situasjonen henger selvfølgelig sammen med nedskjæringene i oljebransjen. Størrelsen på lokalene som nå leies ut på fremleie er ifølge Gyland typisk på mellom 500 og 3000 kvadratmeter.
– Det er også generelt et økende fokus på kostnader i bransjen, sier Gyland.

Les også: Nærmer seg 2000 kroner kvadratmeteren

Og: Her blir 3000 kvadratmeter ledig

Ikke alene

Stavanger er imidlertid ikke de enste som opplever en vekst i fremeleiemarkedet. Også i Oslo har fremleie meldt seg i økende grad. På Lysaker er skal for eksempel Technip i markedet med 5000 kvadratmeter. Et annet selskap som også må fremleie deler av sine arealer er Aibel. De har den siste tiden måtte gå til massive oppsigelser og permitteringer. Nå får det også konsekvenser for lokalene de sitter i. I Asker er de i markedet med 7500 kvadratmeter. Bygget er på 21.000 kvadratmeter og Aibel må dermed leie ut cirka en tredel av lokalene. Selskapet er også i den samme situasjonen i Bergen, hvor de er i ferd med å bygge et nybygg på 17.500 kvadratmeter. Her skal de leie ut 8000 kvadratmeter, altså nesten halvparten av kontorlokalene i bygget.

Lagt på is

Ytterligere et eksempel er Aker Solution. I Trondheim fremleier de 8500 kvadratmeter og i Tromsø har de lagt et nybyggprosjekt på is. Bygget er på 15.000 kvadratmeter og når det blir realisert er usikkert.

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no