Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GOD START: Lars Erik Wirsching har fått en svært god start som meglersjef. Her sammen med meglerkollega, John Kenneth Porten. (Foto: Torgeir Hågøy)

Flying start for ny meglersjef

I fjor høst tok han over roret for DNB Næringsmeglings kontor i Bergen. Nå kan Lars Erik Wirsching se tilbake på kontorets beste halvår gjennom tidene.

Torgeir Hågøy

tirsdag 29. august 2017 9:36 (Oppdatert 8. mai 2018 7:24)

– Ved utløpet av juni hadde vi allerede passert fjorårets omsetning på transaksjonsiden, sier leder for DNB Næringsmeglings bergenskontor, Lars Erik Wirsching.
– Vi har aldri hatt så høy omsetning og så godt resultat som vi har hatt i første halvår, sier Wirsching.

Takker for tilliten
Den positive utviklingen hos bergenskontoret skyldes flere ting, men Wirsching tror mye skyldes at selskapet har fått satt et godt team i Bergen og at samarbeid med oslokontoret på transaksjon og analyse har gitt dem et ytterligere løft på produktsiden mot markedet.
– Vi opplever forsterket tillit hos kundene. Vi har blitt en nær samarbeidspartner for en rekke toneangivende aktører i regionen. Slik tillit er ferskvare og noe som må vedlikeholdes kontinuerlig, og jeg er ydmyk over at så mange har vist oss denne tilliten, sier Wirsching.
Han trekker også frem at de har hatt en omorganisering av kontoret, hvor de blant annet har ansatt en ny medarbeider, samt satser mer på analyse.
– Personlig er det selvfølgelig veldig gøy å kunne vise til gode resultater. Som ny leder for avdelingen er det svært tilfredsstillende, sier Wirsching.

Med på mye
Ytterligere en faktor som bidrar til den gode farten på DNB-kontoret er en høy aktivitet i det bergenske transaksjonsmarkedet. Meglersjefen har oppsummert antallet bergensransaksjoner per første halvår og kommet til 14 transaksjoner og 2,9 milliarder i omsetningsvolum. Det er en håndfull flere enn i fjor, noe som bidrar til å løfte samlet volum med cirka 1 milliard kroner.
– Det er en fantastisk start på året. Volumet ligger cirka 1 milliard over det vi oppnådde i 2016, sier Wirsching, som legger til at de stod for en betydelig andel av disse transaksjonene.
Flere av transaksjonene er i budaksept og Wirsching kan derfor ikke være konkret på hvilke objekter det er snakk om.

Tviler på nytt rekordår
Den gode aktiviteten får likevel ikke Wirsching til å ta helt av. Han er fortsatt nøktern i forhold til det samlede transaksjonsvolumet for 2017.
– Utsiktene for andre halvår er meget gode. Vi ser ikke konturene av de store milliardtransaksjonene, men det er en rekke objekter i størrelsen fra 50 til 300 millioner kroner som skal ut i markedet. Vi tror at vi i år kommer til å havne et sted mellom 4,5 og 5 milliarder kroner. Gjør vi det, så har vi de siste tre årene hatt et transaksjonsvolm som ligger betydelig høyere enn det vi har sett tidligere. Det er derfor grunn til å si at vi har etablert et nytt normalnivå i Bergen. Dette nye normalnivået ligger på mellom 4,5 og 5 milliarder kroner, sier Wirsching.

Yielden kan bli presset nedover
Han forteller at flere investorer står klare til å kjøpe i Bergen og at det er et betydelig etterspørselsoverskudd etter de beste eiendommene.
– Det er klart at en del begynner å se på Oslo som dyrt. I Bergen kan de få høyere avkastning på lavrisikoeiendommer, sier Wirsching.
Primeyielden ligger cirka 100 punkter høyere enn i Oslo. Wirsching tror dette kan føre til at vi fremover vil se et yieldpress.
– Yielden på prime eiendommer ligger nå på 4,7, men vi tror at den kan gå ned mot 4,5 prosent. Men dette gjelder bare for de aller beste eiendommene, sier Wirsching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Nyheter / lørdag 23. juni 2018

Advokatfirmaer slår seg sammen – satser på eiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Norgesgruppen i gang med renoveringen på Midtun

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Selger boliglånsportefølje – spisser seg på næringseiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Starter renoveringen av sanatoriet i september

Nyheter / tirsdag 19. juni 2018

Ny coworking-aktør med ambisjoner

Nyheter / onsdag 13. juni 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no