Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TEAMET: WPS Næringsmegling består av John Kenneth Porten, Fredrik Stenevik, Lars Erik Wirsching og Vibeke Eriksen. (Foto: Care Compose)

Forventer stigende leiepriser i sentrum

Økende etterspørsel etter lokaler i Bergen sentrum vil gi press på leieprisene fremover. Det tror meglersjef i nyetablerte WPS Næringsmegling. 

Torgeir Hågøy

onsdag 7. mars 2018 9:32 (Oppdatert 11. juni 2018 11:16)

– Vi er nå fulltallige og opplever god etterspørsel etter våre tjenester, sier daglig leder av WPS Næringsmegling, Lars Erik Wirsching.  

Flere gjennomførte transaksjoner
Sammen med John Kenneth Porten fra DNB Næringsmegling og Fredrik Stenevik fra Eiendomsmegler 1 Næringseiendom har han etablert meglerhuset WPS Næringsmegling. De har også fått med seg Vibeke Eriksen på laget som har mange års erfaring som eiendomsdirektør hos Frydenbø Eiendom. Wirsching forteller at de er et fullsortiment meglerhus som bistår i forbindelse med transaksjoner, utleie og rådgiving.
– Vi er svært glad for den gode mottakelsen i markedet og har opplevd en god start med flere gjennomførte transaksjoner og utleieformidlinger, sier Wirsching.

Betydelig ledighetsfall i sentrum
Han forteller at deres analyse av bergensmarkedet viser fallende kontorledighet. I løpet av det siste året har ledig kontorareal falt fra i overkant av 10 prosent til cirka 9 prosent i dag. I Bergen sentrum har utviklingen vært med stabil, og her ligger ledigheten nå på rundt 7 prosent. Wirsching tror imidlertid at sentrum står foran et betydelig ledighetsfall.
– Dette er hovedsakelig drevet av et stort behov for midlertidige lokaler for offentlige aktører som skal igangsette en rekke større rehabiliterings- og konverteringsprosjekter av offentlige bygg, sier Wirsching.

Bidrar til prispress
Han viser til at både Fylkeskommunen, Bergen Kommune og flere andre offentlige aktører er på jakt etter lokaler i Bergen sentrum.
– Til sammen er behovet på cirka 25.000 kvadratmeter. Potensielt kan denne etterspørselen ta bort en stor del av de ledige lokalene i sentrum, noe som kan bidra til press på leieprisene, sier Wirsching.
Toppleie i sentrum er nå på rundt 3000 kroner pr kvadratmeter, mens normal leie for god standard ligger cirka 1000 kroner lavere.
– Selv om det blir press på leieprisene er det ikke sikkert at man vil se en ytterligere prisvekst for de aller dyreste lokalene. Vi tror det største prispresset vil komme for lokaler i mellomsjiktet, sier Wirsching.

(Visited 817 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

BOB satser på delingsøkonomi

Nyheter / tirsdag 11. desember 2018

Vil ha 45 millioner på Kokstad

Nyheter / mandag 10. desember 2018

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Nyheter / fredag 7. desember 2018

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no