Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SEMINAR: Lars Erik Wirsching (WPS), Herman Ness (Malling & Co) og Torgeir Olsen (WPS) var blant foredragsholderne på seminaret «Næringseiendomsmarkedet i endring - hva skjer?».

Fra rekordår til «normalår» i Bergen

– Selv i litt usikre tider vurderes næringseiendom som en trygg havn, sier Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Tore Årdal

torsdag 31. mars 2022 9:38 (Oppdatert 11. august 2022 6:51 )

Tirsdag 29. mars inviterte Wikborg Rein og WPS Næringsmegling til frokostseminar i Bergen. Temaet for seminaret var «Næringseiendomsmarkedet i endring – hva skjer?».

Der påpekte WPS Næringsmegling at utleiemarkedet er preget av stabil kontorledighet og økende leiepriser, særlig for de beste objektene.

– Høyere leiepriser må ses i sammenheng med den økende nybyggsaktiviteten, hvor kontormarkedet tilføres nærmere 80.000 kvadratmeter nybygg de neste to årene. Majoriteten av nybyggene ligger i eller rundt Bergen sentrum, hvor leietakerne også har høyest betalingsvillighet, sier senior analytiker Torgeir Olsen i WPS til Estate Nyheter Vest.

Økte byggekostnader og høyere tomtepriser bidrar også til å presse leieprisene oppover. På litt lengre sikt forventes det også en omfattende transformasjon av Mindemyren i forbindelse med åpningen av ny bybanetrasé til Fyllingsdalen.

– I transaksjonsmarkedet har vi lagt bak oss rekordåret 2021, hvor transaksjonsmarkedet nådde nye høyder, både målt i volum og antall transaksjoner. Nye aktører, særlig utenlandske selskaper, har fått øynene opp for Bergen og den sterke etterspørselen etter næringseiendom fortsetter også inn i 2022. Utenlandske kjøpere sto for omtrent 8,5 milliarder kroner av fjorårets volum, forteller daglig leder i WPS, Lars Erik Wirsching.

Nylig har renter og kredittmarginer steget mye, og inflasjonsfrykten fra pandemien har blitt forsterket av krigen i Ukraina. Som følge av dette, og da særlig stigende renter, har både WPS Næringsmegling og Eiendomshuset Malling & Co justert prime yield i henholdsvis Bergen og Oslo opp med anslagsvis 30 basispunkter.

– Selv i litt usikre tider vurderes næringseiendom som en trygg havn. Vi forventer god aktivitet videre i 2022, og anslår transaksjonsvolumet i 2022 til omtrent 10 milliarder kroner, sier Wirsching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøpte det prosjekterte sentrumsbygget i Myrkdalen

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

«Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen»

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

Utvikler nye næringsparker i Bergen Vest

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

GC Rieber Eiendom og WPS Næringsmegling til topps igjen

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

Oppfører bolig- og næringsbygg i Frekhaug sentrum

Nyheter / mandag 27. mars 2023

Skipsreder vil bygge opptil 60 boliger i Ervik

Nyheter / torsdag 23. mars 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no