Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FLOTT: Slik ser danske 3XN for seg at Bygarasjen kan forvandles til en Byarena i verdensklasse. (Foto: 3XN)

Fra skamplett til Byarena i verdensklasse?

Trioen bak planene om en ny Byarena i Bergen legger listen høyt. Sammen vil de investere milliarder og bygge en Byarena i verdensklasse.

Torgeir Hågøy

torsdag 30. august 2018 21:59 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

– Planene følger opp byrådets ambisiøse planer for Nygårdstangen, sier administrerende direktør i Opus Bergen, Nancy Jøssang.
Bak prosjektet står trioen, Olav Thon, EGD Property og Rexir. Sammen har de etablert selskapet Nygårdstangen Utvikling, som ledes av Filip Rygg. Det som gir prosjektet realisme er at Thon-systemet etter initiativ fra EGD Property og Rexir sa seg villige til å se på alternativ bruk av Bygarasjen.
– Dette er et av de viktigste byutviklingsprosjektene i Bergen noen gang. Dette er en unik mulighet til å forvandle og løfte en hel bydel, samt løfte idretts- og kulturlivet i Bergen opp på et internasjonalt nivå, sier Jøssang.

Kan løfte hele byen
Jøssang er prosjektleder for mulighetsstudien som har sett på hvordan Bygarasjen og trekanttomten kan utvikles fra å være et av de områdene i byen med dårligst bykvaliteter til en levende og pulserende del av byen. Prosjektet inkluderer Byarena, men også hotell, leiligheter og kino. Opus leder prosjektet, men danske 3XN og GXN, samt britiske Arup er også med i prosjektgruppen. Alle selskapene er ledende på sine områder.
– Vi har hentet inn tung kompetanse. Dette blir et prosjekt i verdensklasse, sier Jøssang.
Det er flere andre grupperinger som har foreslått tomter og alternative plasseringer for en ny Byarena, blant alternativene er Slettebakken og Kokstad. ABO Plan og arkitektur har gjort en vurdering av alternativene og gitt dem score, men uten å vekte noen av faktorene tyngre enn de andre. Deres vurdering er imidlertid at Kokstad og Slettebakken kommer best ut.
– Det er avgjørende at Byarenaen blir lagt i sentrum. Dette er et prosjekt som vil bidra både til nye arbeidsplasser og investeringer. Å legge en slik arena utenfor sentrum vil ikke gi de samme ringvirkningene, sier Jøssang.

Muskler og erfaring
De tre initiativtakerne har både erfaring og muskler til å løfte et prosjekt av denne typen, noe Bergen kommune har sagt er en forutsetning for realiseringen av en Byarena.
– Vi er klar over premissene fra kommunen sin side. Med hotell og leiligheter i tillegg til Byarenaen er dette et prosjekt som vi kan og ønsker å realisere, sier Filip Rygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Handlet for over en halv milliard i fjor

Nyheter / onsdag 3. juni 2020

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Lars Clementsen Pedersen går til BOB

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Kjøpte ny eiendom og styrker seg i Vestland

Nyheter / mandag 1. juni 2020

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no