Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

1000 BOLIGER: Prosjektet kan få 1.000 nye boliger på den gamle verftstomta i Laksevåg. Illustrasjon: Nordic Office of Architecture

Fredensborg Bolig inn i storutbygging i Laksevåg

Fredensborg Bolig blir partner i utviklingen av Laksevåg verftsområde. Planen et å utvikle 1000 nye boliger, kulturscener, flerbrukshall og næringsaktiviteter på det gamle verftsområdet.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 25. august 2023 6:39 (Oppdatert 4. oktober 2023 16:30 )

Partnerne Marin og Fredensborg Bolig håper på byggestart i 2026.

– Dette er et spennende og viktig utviklingsprosjekt for både Laksevåg og Bergen. Den attraktive beliggenheten med panoramautsikt over innseglingen til Bergen og sentrum på andre siden av Puddefjorden, kombinert med 200 års verftshistorie, bidrar til å skape spennende rammer for prosjektet. Med nye kommunikasjonslinjer vil sentrum være under ti minutter unna, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Prosjektet har fått navnet «Verftsbyen Laxevaag».

Det er snart 20 år siden Marin AS kjøpte det attraktive verftsområdet på rundt 65 mål. Det er det heleide datterselskapet, Marin Eiendomsutvikling, som sammen med Fredensborg Bolig, vil stå for utviklingen av området. Samarbeidspartnerne forventer at prosjektet vil tilføre Bergen rundt 1000 nye boliger.

– Dette er et av de mest ambisiøse byutviklingsprosjektene i Bergen. Vi ønsker å skape et bærekraftig, levende og urbant boområde, en by i byen. Bærekraft står sentralt og derfor vil opp mot 90 prosent av den eksisterende bebyggelsen beholdes. Tørrdokken, kaiene og de gamle verftsbyggene blir tatt vare på, noe som gir det nye boligområdet særpreg. Som en del av satsingen på blå og grønne byområder, vil det bli anlagt ny strandpromenade, badeplass og gang- og sykkelstier, sier Andreas Hovden i Marin Eiendomsutvikling.

Det er flere år siden verftsindustrien meldte flytting fra Laksevåg, og Marin Eiendomsutvikling har tatt seg god tid til å finne rett partner for gjennomføring av prosjektet.

– Vi visste at Fredensborg Bolig har god gjennomføringsevne og at selskapet er opptatt av kvalitetsarkitektur og sosial bærekraft og miljø i sine prosjekter. Dette har vært avgjørende for oss. Da det også viste seg at vi kom svært godt overens med menneskene i selskapet og de delte våre visjoner og ambisjoner, var avgjørelsen enkel, sier Hovden.

De to partnerne ønsker at Verftsbyen Laxevaag utvikles med variert arkitektur og en god beboersammensetning, og at sosiale soner, næringsvirksomhet og kulturtilbud skal være med å bidra til høy bokvalitet.

– Vi mener at variasjon er med på å skape gode nabolag. Verftsbyen Laxevaag skal derfor være et sted for både seniorer, barnefamilier og enslige. I tillegg til sosiale soner og fellesarealer, så håper vi å tilby leie til eieboliger i prosjektet. Dette vil tilgjengeliggjøre nye hjem også for de som tidligere har stått utenfor boligmarkedet, sier Svenkerud.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no