Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORT POTENSIAL: Ifølge takstrapporten vil rehabilitering av hele bygården til leiligheter gi boligene en total markedsverdi på ca. 70 millioner kroner. Foto: EiendomsMegler 1 Næring

Frelsesarmeen selger bygård på Nordnes

Bygården rommer 4 hybler og 12 leiligheter, mens underetasjen og første etasje har vært brukt til barnehage.

Tore Årdal

tirsdag 9. februar 2021 10:20 (Oppdatert 15. april 2021 11:26 )

På vegne av Frelsesarmeens Eiendommer AS har EiendomsMegler 1 Næring lagt ut for salg en bygård med adresse Skottegaten 16, som ligger i et eldre boligområde på Nordnes, i en rolig Bergen-gate uten gjennomgangstrafikk.

Bygården ble oppført i 1932 i murkonstruksjon over fem etasjer, og oppgradert rundt 1990.

I de to nederste etasjene er det en barnehagedel på ca. 650 kvadratmeter, mens de øvrige etasjene består av 4 hybler og tilsammen 12 leiligheter med varierende størrelse. De 16 boenhetene har et areal på 660 kvadratmeter når felles kjøkken og felles toaletter regnes med. I tillegg er det trapper, ganger og boder.

Ifølge taksten, som er utført av H. Skage AS, har bygningen et behov for innvendig rehabilitering, og eiendommen vurderes som en utviklingseiendom. Samtidig påpeker det autoriserte takstforetaket at eiendommen har betydelig potensial dersom næringsarealene kan bruksendres til boligformål.

– Ifølge Eiendomsverdi.no er det omsatt flere leiligheter i Skottegaten for rundt 60.000 kroner per kvadratmeter. Rehabiliterte leiligheter vil ligge høyere i pris.

Om man får tillatelse til bruksendring, slik at totalt areal med leiligheter blir ca. 1.000 kvadratmeter, vil total markedsverdi av leilighetene ligge på rundt 70 millioner kroner, heter det i takstrapporten.

Kostnader for ombygging og rehabilitering vil utgjøre i overkant av 20.000 kroner per kvadratmeter. I tillegg kommer fortjeneste til utbygger og kostnader for markedsføring/salg av leiligheter. På denne bakgrunnen har H. Skage AS satt taksten til 36 millioner kroner.

Verdivurderingen tar hensyn at det er usikkerhet i forhold til kommunal godkjenning av bruksendring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no