Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Daglig leder Tore Grimstad i LAB Eiendom og styreleder Åsmund Bjørndal Heen i Frydenbø Eiendom.

Frydenbø Eiendom og LAB Eiendom kjøper på Damsgård

Gjennom kjøpet av 100 prosent av aksjene i Skjøndals Eiendom AS har de to aktørene sikret seg sentralt plasserte eiendommer på Damsgård.

Tore Årdal

fredag 20. januar 2023 14:24 (Oppdatert 30. mars 2023 8:06 )

Damsgård har vært et historisk viktig område for maritim industri. Frydenbø startet opp sin slippvirksomhet på Damsgård i 1916, mens Skjøndals Eiendom AS har hatt slippvirksomhet på sin eiendom siden 1902.

– Det har vært slipp- og verkstedvirksomhet på eiendommene i over 100 år, og vi har en stolt og litt unik industrihistorie her på indre Laksevåg. Det er hyggelig at det er «naboen» Frydenbø som sammen med LAB Eiendom endte med å kjøpe selskapet, sier Jan Sverre Røsstad, styreleder i Skjøndals Eiendom AS.

LAB Eiendom er en del av AF Gruppen.

Selger av Skjøndals Eiendom AS er Damsgård Eiendom AS. Det var Privatmegleren ved næringsmegler Yngve Fløisand som bistod Damsgård Eiendom AS med salget.

Selskapet inkluderer eiendommene i Damsgårdsveien 114, 115, 117, 119 og 121, og tomten på ca. 4 mål har en eiendomsmasse på ca. 2.500 kvadratmeter. Eiendommen er leid ut i sin helhet til Endur Maritime AS, en del av børsnoterte Endur ASA.

– Dette er strategisk plasserte eiendommer med sentrumsnær beliggenhet som ytterligere styrker vår tilstedeværelse på Damsgård. Vi ser frem til å videreutvikle eiendommene sammen med Frydenbø Eiendom, sier Tore Grimstad, daglig leder i LAB Eiendom.

Frydenbø Eiendom har allerede flere næringseiendommer på Damsgård, fra Damsgårdsveien 111 til Damsgårdsveien 143. Hovedkontoret er plassert i Damsgårdsveien 135. Disse eiendommene eies i sin helhet av Frydenbø Eiendom AS. Det er første gang Frydenbø Eiendom samarbeider med LAB Eiendom om kjøp av eiendom.

– AF Gruppen ved LAB Eiendom er en solid og profesjonell aktør som vi ser frem til å samarbeide med på eiendommene i Damsgårdsveien. For Frydenbø Eiendom er Skjøndals Slipp en naturlig forlengelse av eiendomsporteføljen vi har bygget opp på Damsgård, sier Åsmund Bjørndal Heen, styreleder i Frydenbø Eiendom AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøpte det prosjekterte sentrumsbygget i Myrkdalen

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

«Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen»

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

Utvikler nye næringsparker i Bergen Vest

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

GC Rieber Eiendom og WPS Næringsmegling til topps igjen

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

Oppfører bolig- og næringsbygg i Frekhaug sentrum

Nyheter / mandag 27. mars 2023

Skipsreder vil bygge opptil 60 boliger i Ervik

Nyheter / torsdag 23. mars 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no