Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OPPGRADERER: Frydenbø Eiendom har oppgradert Damsgårdveien 131.

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Frydenbø Eiendom har til sammen 60 000 kvadratmeter næringseiendom på Damsgård. Nå har eiendomsselskapet oppgradert Damsgårdsveien 131.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 1. juli 2020 12:54 (Oppdatert 4. august 2020 18:42 )

Frydenbø Eiendom fortsetter å bygge sten på sten. Eiendomsselskapet omsatte for 162 millioner kroner i 2019 og leverte et resultat før skatt på 8,7 millioner kroner. Totalt har konsernet 150 000 kvadratmeter næringseiendom, hvorav 40 000 kvadratmeter er eid gjennom selskapet Frydenfalch AS sammen med familien Falch-Monsen. Blant eiendommene i det selskapet er kjente Dr. Holms Hotel på Geilo og BKKs tidligere hovedkontor Kokstadveien 37. Frydenbø Eiendoms 100 prosent eide eiendommer anslås å ha en samlet verdi på rundt 1,7 milliarder kroner.

Nå har selskapet oppgradert Damsgårdsveien 131. Bygget på 12 000 kvadratmeter har fått ny fasade, med fasadeplater laget av miljøvennlig komposittmateriale. Fasaden er også selvrensende og krever minimalt med rengjøring. Det er ARTEC som har levert arkitektur og prosjektbistand i prosessen.

– Damsgårdsveien 131 har senere år blitt fullstendig modernisert innvendig, med ekstra isolasjon og kvaliteter som balansert kjølt ventilasjon. Energi til oppvarming og kjøling hentes fra sjøvannledning i Puddefjorden. Bygget er som alle andre bygg i Frydenbøporteføljen overvåket med Airthings, trådløs smart sensorikk som måler inneklima kontinuerlig. Alt materiale som ble demontert i prosessen ble kildesortert før det sendes videre til gjenvinning, sier markedssjef André Feste i Frydenbø Eiendom.

Frydenbø Eiendom planlagt store investeringer i forbindelse med utviklingen på Mindemyren.

– Bergen Sentrum har lav ledighet på næringslokaler og det er begrensede muligheter for å bygge nytt. Både Mindemyren og Damsgård ligger tett på sentrumskjernen. Mens vi på Damsgård foreløpig fokuserer på næring, vil vi på Mindemyren utvikle både boliger og næringsbygg. Området på Mindemyren skal formes som en egen bydel, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Silje Ulla-Zahl i Frydenbø AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Får ikke solgt prakteiendommen

Nyheter / tirsdag 4. august 2020

Stordalen tar over hotell i Bergen

Nyheter / tirsdag 4. august 2020

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no