Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

800 BOLIGER: I planene for Bergen byarena inngår 800 nye boliger, hotell, kinosenter, kontorer, nærings- og servicearealer i tillegg til en byarena for internasjonale arrangementer. Illustrasjon: 3XN/GXN

Frykter omsetningssvikt i byggeperioden

Blomsterpaviljongen Eiendomsselskap AS er positiv til utbyggingsplanene på Nygårdstangen, men frykter at leietakeren ikke vil klare seg på grunn av problemer med tilgang under byggeperioden.

Tore Årdal

mandag 21. juni 2021 23:49 (Oppdatert 26. juli 2021 21:54 )

I mars varslet Opus Bergen, på vegne av Nygårdstangen Utvikling AS, at planarbeidet for Bergen byarena starter opp. Bak utbyggerselskapet står Olav Thon Gruppen (51%), Rexir Holding (24,5%) og EGD Property (24,5%).

I en høringsuttalelse skriver Blomsterpaviljongen Eiendomsselskap AS at de er bekymret for omsetningsfall i byggeperioden.

– Dette har vi lang erfaring med, da det har vært bygget mye i området. Vi vet ennå ikke hvor lang byggeperioden skal være. Det er svært viktig at dette foregår uten at det stopper muligheten for å drive vår næringsvirksomhet, skriver eiendomsselskapet i et brev til Opus Bergen.

Les også: Bergen byarena kan stå ferdig i 2026

Blomsterpaviljongen Eiendomsselskap mener at mest mulig parkeringsplasser og busser skal være tilgjengelig, at fortau og innganger holdes mest mulig åpne, samt at ikke publikum blir stengt ute fra butikken deres.

– Det er viktig å huske at det ligger butikker utenfor hovedinngangen, ikke bare inne i senteret. Dette gjelder også i forhold til støy, støv, plassering av store anleggsmaskiner og byggematerialer.

Eiendomsselskapet forutsetter også at det ved bygging etableres like mange parkeringsplasser som nå

– Miljøaspektet er bortimot radert ut, da flesteparten av bilene ved ferdigstilling vil være elektriske. I og med at busstasjonen vil forsvinne som vi kjenner den i dag, hvor vil bussene gå fra, og vil det være like mange avganger fra området? Vi vil jo at området skal være et levende knutepunkt, med tog, buss, bybane og muligheter for parkering.

– Vi er svært positive til planene og hvordan det vil se ut når alt er ferdig. Men vi er samtidig bekymret for at vår leietaker, Blomsterpaviljongen AS, ikke vil bestå til å oppleve det ferdige resultatet på grunn av omsetningssvikt og problemer med tilgang under byggeperioden, heter det i henvendelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra-byggene i Bergen gjennomgår en omfattende rehabilitering

Nyheter / onsdag 28. juli 2021

Vil bygge 203 nye boliger øst for Flesland

Nyheter / mandag 26. juli 2021

Justerer fremdriftsplanen for Dokken

Nyheter / onsdag 21. juli 2021

Skal utarbeide eiendomsstrategi for Bergen kommune

Nyheter / mandag 19. juli 2021

Har planer om 300 boliger ved fremtidig bybanestopp i Åsane

Nyheter / torsdag 15. juli 2021

Satser stort på boligbygging i lille Arna

Nyheter / mandag 12. juli 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no