Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Camilla Vivås og Christian Irgens.

Går til DARK fra Asplan Viak

Arkitektene Camilla Vivås og Christian Irgens går fra sine stillinger i Asplan Viak, og starter opp DARK-kontoret i Bergen 1. august.

Tore Årdal

mandag 23. mai 2022 9:45 (Oppdatert 4. juli 2022 0:37 )

DARK Bergen AS vil være del av DARK Design Group AS – et tverrfaglig arkitekt- og designhus bestående av DARK Arkitekter, Lark landskapsarkitekter og Zinc interiørarkitekter. Konsernet teller i dag 180 ansatte fordelt på 5 kontorer i henholdsvis Oslo, Stavanger, Fredrikstad, Drammen og Gdansk.

Vivås går inn som daglig leder for det nyetablerte kontoret, mens Irgens blir likeverdig partner. Begge har hatt en sentral rolle i å etablere Arkitektavdelingen på Asplan Viaks Bergenskontor over de siste 15 årene, og opparbeidet seg erfaring fra et bredt spenn av oppdrag for både offentlige og private aktører.

– Det er med stolthet jeg ser tilbake på 15 år i Asplan Viak, og det tverrfaglige fagmiljøet vi har fått være med på å utvikle. Samtidig ser jeg frem til å starte i DARK og bygge opp det nye kontoret. Jeg har fulgt med på DARK i flere år og gleder meg til å rette fokus fullt ut på arkitektur og det arkitekturfaglige, sier Vivås.

– Det er mye spennende utvikling som skjer i Bergen, og arkitektene utgjør her et helt sentralt fagmiljø innen byutvikling, transformasjon og forvaltning av eksisterende bygg og utvikling av nye prosjekter. Ikke minst som pådrivere for å gi prosjektene merverdi i livskvalitet, sosial bærekraft og riktige miljøvalg – noe DARK Bergen skal bidra med fremover. Nå er vi på jakt etter flere som vil være med på laget, sier hun.

Vivås har de siste årene vært leder for arkitektavdelingen i Asplan Viak Bergen, og har jobbet både som arkitekt og oppdragsleder for en rekke private og offentlige aktører, eksempelvis Bergen kommune (samt andre kommuner i regionen), Statsbygg, DNB og Angarde. I tillegg har hun hatt sentrale roller i pilotprosjekter innenfor bærekraft og bruk av tre.

Irgens startet i Asplan Viak samtidig som Vivås, i 2007. Siden har han bidratt til å etablere Bergenskontoret, hvor han også var gruppeleder for arkitektgruppen fra 2011 til 2018. I Asplan Viak har han hatt et fagansvar for bærekraftig arkitektur og jobbet blant annet med transformasjon av næringsbygg, nye leilighets- og undervisningsbygg både som prosjektleder, utøvende arkitekt og oppdragsleder.

– Vi ser frem til å starte opp Bergenskontoret med Camilla og Christian til høsten. Byen har mye utvikling på gang, og vi har fått spennende henvendelser fra lokale og potensielle nye oppdragsgivere, sier Geir Gustav Hantveit, konsernsjef i DARK Design Group.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no