Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FREMOVER: Marineholmen skal vokse mye i fremtiden, selv uten Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Foto: HMPinnsvinet/Wikipedia Lisens: CC BY-SA 3.0

GC Rieber Eiendom med full fart fremover

Regjeringens valg om å samle Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet på Dokken i Bergen, betydde farvel til GC Rieber Eiendoms ønske om å få dem til Marineholmen.

Glen Widing

mandag 7. januar 2019 7:45 (Oppdatert 12. april 2019 16:17)

Administrerende direktør Tor Instanes i Marineholmen Forskningspark og GC Rieber Eiendom ser ingen grunn til å se seg tilbake, men tar regjeringens beslutning til etterretning.

– Vi er jo skuffet over vedtaket fordi vi i mange år har arbeidet med å samle dem sammen med det kraftfulle marine miljøet som allerede er på Marineholmen. Vår visjon for Marineholmen er Bridging great people og vi mener Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet hadde passet perfekt i det pulserende miljøet med forskere, studenter, forvaltning, startups som er på Marineholmen i dag. Nå bretter vi imidlertid opp ermene for både å styrke dagens miljø og å få inn enda flere aktører, sier han.

Urban bydel

GC Rieber Eiendom har konkrete planer for fremtiden.

– Marineholmen er jo mer enn de 1000 arbeidsplassene knyttet til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Marineholmen har i dag 150 virksomheter, 3500 arbeidsplasser hvorav 1300 arbeidsplasser er knyttet til Havrommet. Antall arbeidsplasser økte med 300 nå i desember 2018 da Lerøy Seafood Group og Cargill Aqua Nutrition flyttet inn, påpeker Instanes.

Marineholmen har i dag 100.000 kvadratmeter, noe GC Rieber Eiendom og UiB ønsker å doble dette i reguleringsplanen de nå holder på med.

– Da er det snakk om å en bydelsutvikling med miks av boliger, næring og kultur. Vi ønsker at Marineholmen skal være en innovasjonsbydel der folk kan bo, jobbe, leke, lære og leve, påpeker han og varsler flere byggetrinn for å få dette til.

– Ingen stopp fordi dere tapte lokaliseringskampen, med andre ord?

– Nei vi var lei oss i en dag, men nå ser vi fremover. Ledigheten på Marineholmen er null og vi har derfor konkrete planer for neste større byggetrinn – et Breeam excellent kontor og laboratoriebygg som vi mener kan stå ferdig om 3-3,5 år. I mellomtiden arbeider vi med en utvidelse av våtromlaboratorier og nye RAS-anlegg med målsatt oppstart sommeren 2019, sier Tor Instanes.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bystyret vedtok arkitekturstrategi

Nyheter / fredag 21. juni 2019

Ny landskapsarkitekt i byen

Nyheter / torsdag 20. juni 2019

Her kommer badeanlegg og brannstasjon

Nyheter / onsdag 19. juni 2019

Vurderer boligprosjekt her

Nyheter / tirsdag 18. juni 2019

Her vil finansmann bygge 40 boliger

Nyheter / mandag 17. juni 2019

Verdens første bærekraftige kanalby

Nyheter / fredag 14. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no