Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Eiendommen Skipet er blitt solgt.

GC Rieber Eiendom solgte nybygg

GC Rieber Eiendom har solgt nybygget Skipet til sin strategiske partner Solheimsviken Næringspark.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 19. desember 2019 1:10 (Oppdatert 17. mars 2020 19:41 )

Etter å ha utviklet massivtrebygget Skipet i Solheimsviken og hentet inn leietakere, har GC Rieber Eiendom nå solgt eiendommen til Solheimsviken Næringspark. Adm. direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom er svært stolt over bygget som nå er under oppføring.

– Skipet er vårt mest bærekraftige bygg så langt og er et godt eksempel på GC Rieber Eiendoms miljøambisjon om å være ledende på bærekraft og energi. Bærekonstruksjon i massivtre reduserer byggets CO2-fotavtrykket vesentlig og bygget er Breeam Excellent sertifisert for designfasen, sier Instanes.

Bygget ferdigstilles i november 2020 og vil driftes og forvaltes av GC Rieber Eiendom etter salget.

– Som en naturlig del av selskapets strategi, er bygget Skipet solgt til vår strategiske partner Solheimsviken Næringspark AS. Byggets leietakere vil merke lite til dette. GC Rieber Eiendom har et godt samarbeid med Solheimsviken Næringspark gjennom drift og forvaltning av 6 andre bygg i Solheimsviken. Basert på dette ble Solheimsviken Næringspark vurdert som den riktige kjøperen i denne transaksjonen. Salget ble gjennomført til markedsmessige betingelser som både kjøper og selger er fornøyd med. Utover dette er partene enige om å ikke gå ut i media med betingelsene, sier Instanes.

Kyte Næringsmegling har vært rådgiver for Solheimsviken Næringspark i forbindelse med transaksjonen og har tidligere bistått BKK i forbindelse med BKKs leiekontrakt på 9000 kvadratmeter i bygget. Advokatfirmaet Schjødt var juridisk rådgiver for Solheimsviken Næringspark, mens Thommessen var juridisk rådgiver for GC Rieber Eiendom.

Instanes forteller videre at GC Rieber Eiendom har flere spennende prosjekter på gang, blant annet utviklingen av innovasjonsdistriktet Solheimsviken/Marineholmen, Bontelabo og Ytrebyen.

– Vi er klare til å sette spaden i jorden så snart reguleringsplanene blir godkjent av Bergen kommune. Salget av Skipet gir kapital til nye satsinger, sier Instanes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Vil rive to hus på Paradis og bygge dette

Nyheter / tirsdag 30. juni 2020

Tjente 276 mill. etter perfekt timet salg

Nyheter / torsdag 25. juni 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no