Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Eiendommen Skipet er blitt solgt.

GC Rieber Eiendom solgte nybygg

GC Rieber Eiendom har solgt nybygget Skipet til sin strategiske partner Solheimsviken Næringspark.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 19. desember 2019 1:10 (Oppdatert 27. januar 2020 23:19 )

Etter å ha utviklet massivtrebygget Skipet i Solheimsviken og hentet inn leietakere, har GC Rieber Eiendom nå solgt eiendommen til Solheimsviken Næringspark. Adm. direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom er svært stolt over bygget som nå er under oppføring.

– Skipet er vårt mest bærekraftige bygg så langt og er et godt eksempel på GC Rieber Eiendoms miljøambisjon om å være ledende på bærekraft og energi. Bærekonstruksjon i massivtre reduserer byggets CO2-fotavtrykket vesentlig og bygget er Breeam Excellent sertifisert for designfasen, sier Instanes.

Bygget ferdigstilles i november 2020 og vil driftes og forvaltes av GC Rieber Eiendom etter salget.

– Som en naturlig del av selskapets strategi, er bygget Skipet solgt til vår strategiske partner Solheimsviken Næringspark AS. Byggets leietakere vil merke lite til dette. GC Rieber Eiendom har et godt samarbeid med Solheimsviken Næringspark gjennom drift og forvaltning av 6 andre bygg i Solheimsviken. Basert på dette ble Solheimsviken Næringspark vurdert som den riktige kjøperen i denne transaksjonen. Salget ble gjennomført til markedsmessige betingelser som både kjøper og selger er fornøyd med. Utover dette er partene enige om å ikke gå ut i media med betingelsene, sier Instanes.

Kyte Næringsmegling har vært rådgiver for Solheimsviken Næringspark i forbindelse med transaksjonen og har tidligere bistått BKK i forbindelse med BKKs leiekontrakt på 9000 kvadratmeter i bygget. Advokatfirmaet Schjødt var juridisk rådgiver for Solheimsviken Næringspark, mens Thommessen var juridisk rådgiver for GC Rieber Eiendom.

Instanes forteller videre at GC Rieber Eiendom har flere spennende prosjekter på gang, blant annet utviklingen av innovasjonsdistriktet Solheimsviken/Marineholmen, Bontelabo og Ytrebyen.

– Vi er klare til å sette spaden i jorden så snart reguleringsplanene blir godkjent av Bergen kommune. Salget av Skipet gir kapital til nye satsinger, sier Instanes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Eiendomsinvestorene kaster seg over sentrum

Nyheter / onsdag 29. januar 2020

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no