Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KONTORBYGG: Skipet er et stort kontorbygg som bukter seg som en sjøorm og troner mot hotellbygget utenfor. Foto: Francisco Munoz

GC Rieber Eiendom vant Eiendomsprisen 2022 med Skipet

Et nytenkende massivtrebygg med ambisiøs miljøprofil, fastslår juryen.

Tore Årdal

torsdag 5. mai 2022 12:33 (Oppdatert 16. august 2022 14:39 )

– Vi er svært stolt av Skipet, og synes det er kjekt at bygget blir lagt merke til ved å få en slik gjev utmerkelse. Vi takker juryen og hele teamet som har vært med å skape dette fantastiske bygget. Takk også til Norwegian Hull Club, Eviny og BKK som tegnet langsiktige leiekontrakter i et bygg høye bærekraftambisjoner sier Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom.

Eiendomsprisen 2022 ble torsdag utdelt under seminaret Næringseiendom 2022 i regi av Foreningen Næringseiendom ved Nordea, Advokatfirmaet Thommessen, Kyte Næringsmegling og Stadsporten.

650 arbeidsplasser

Juryen som deler ut Eiendomsprisen, sammenligner ofte prosjekter som ikke tilhører samme kategori og bruker heller ambisjonsnivået som fellesnevner. I år er det massivtrebygget Skipet som gjør at byggherre og områdeutvikler GC Rieber Eiendom stikker av med prisen.

– I år er vi glade for å kunne hedre et næringsbygg med ambisiøs miljøprofil. I landskapet av nyere kontorbygg finnes det faktisk flere slike prosjekter det er verdt å trekke frem, men vi har valgt å gi prisen i år til Skipet, det første og største næringsbygget i massivtre i Bergen med sine 5 etasjer, 14.200 kvadratmeter, og med over 650 arbeidsplasser er dette et prosjekt å regne med, uttaler juryen,

Støyskjerm for området

Skipet er et stort kontorbygg som bukter seg som en sjøorm og troner mot hotellbygget utenfor som et skip. Bygget fungerer som en støyskjerm for området innenfor med marinaen og gjør at havnepromenaden blir langt triveligere, samtidig som det nærmest utgjør en portal ut til havnen sammen med hotellbygget.

– Dette er et nytenkende massivtrebygg med et ukonvensjonelt byggeprinsipp som kombinerer massivtrepaneler og limtredragere og er mer materialeffektivt med langsgående bjelker som gir et fint samspill med store treflater og høye tresøyler. Byggeprinsippet tillater god etasjehøyde og et gridd på 270 som gjør at rom kan endre bruk fra kontor til møterom avhengig av fremtidens behov. Altså er dette et bygg der man fra starten har bygget inn fleksibilitet, heter det i juryens begrunnelse.

Langsiktig smart

Ifølge juryen er dette «langsiktig smart og grunnleggende bærekraftig, med tanke på fremtidens transformasjoner».

– Sammen med andre bærekraftsløsninger som grønt tak med solceller og batteri-backup i kjelleren og den fiffige løsningen at alle leietakere fikk bildelering i julepresang, gjør dette Skipet til et miljøprosjekt av dimensjoner.

Juryen består av Cecilie Andersson (rektor Arkitekthøyskolen i Bergen), Hans Martin Moxnes (direktør Entreprenørforeningen, Bygg og Anlegg Vestenfjelske) og Egil Herman Sjursen (adm. dir. / tidligere partner Holberg Fondene).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no