Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY BY: På Birkeland i Fana vil GC Rieber bygge en ny by med 700 boliger.

GC Rieber tørker støv av byplaner

På vegne av GC Rieber Eiendom har Sweco fremmet planen for 700 boliger og 18000 kvadratmeter næring langs Ytrebygdsvegen.

Torgeir Hågøy

mandag 7. mai 2018 22:37 (Oppdatert 16. mai 2018 6:45)

I den nye kommuneplanens arealdel er området på Birkeland foreslått regulert til en såkalt byfortettingssone. Nå fremmer Rieber Eiendom planer for et stort bolig- og næringsområde. Det skriver lokalavisen for Bergen sør, Fanaposten (Abo).

Planen er ikke nye og GC Rieber har i en årrekke hatt planer om byutvikling i dette området. Ifølge avisen er planen nå å utvikle området på østsiden av Ytrebygdsvegen til et nytt boligområde som også får store næringsarealer og barnehage. Området ligger mellom de to bybanestoppene Kokstad og Birkelandsskiftet, og like vest for Birkelandsvatnet.
– Reguleringsplanens intensjon er å transformere området fra å være regulert hovedsakelig til næringsformål, til å bli et helhetlig nytt boligområde med tilknytning til daglige gjøremål slik som barnehage, dagligvarehandel og servicetilbud i kort gangavstand fra boligene, skriver kommunen i fagnotatet, ifølge Fanaposten.

Planforslaget legger til rette for hele 700 nye boenheter, og 18 000 kvadratmeter næringsareal innenfor et planområde på cirka 71 dekar. I planbeskrivelsen har GC Rieber og Sweco gitt området navnet «Ytrebyen», som tilsier at det er snakk om urban fortetting.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Midgard Gruppen kjøper kjøpesenter

Nyheter / fredag 18. mai 2018

Bygger på spek i Bergen

Nyheter / onsdag 16. mai 2018

Skuffende nyboligsalg i april

Nyheter / tirsdag 15. mai 2018

Professor advarer mot åpne landskap

Nyheter / søndag 13. mai 2018

Vil gjøre det vanskeligere å drive leilighetshotell

Nyheter / søndag 13. mai 2018

Sweco-bauta slutter – går til selskapets argeste konkurrent

Nyheter / onsdag 9. mai 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no