Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KOMPLEKST: – Det har vært en veldig kompleks reguleringsprosess med mange offentlig aktører involvert, sier Jørgen Madsen, utviklingssjef i Bonava.

Gigantprosjekt med 600 boliger vedtatt av Bergen bystyre

Prosjektet Bergensmeieriet omfatter neste like mange boliger som ble banket gjennom av bystyret i 2020 og 2021 til sammen.

Tore Årdal

tirsdag 24. mai 2022 19:31 (Oppdatert 4. juli 2022 0:37 )

– Vi er veldig glade for å komme i mål. Det har vært en veldig kompleks reguleringsprosess med mange offentlig aktører involvert, men samtidig har det vært en god prosess, sier Jørgen Madsen, utviklingssjef i Bonava.

I 2017 kjøpte Bonava Bergensmeieriet på Minde av Tine. Året etter kjøpte de nabotomten på 13 mål av FAV Gruppen. I dag ble reguleringsplanen med ca. 600 boliger vedtatt av Bergen bystyre. Det skjedde etter en enstemmig positiv innstilling fra utvalg fra miljø og byutvikling.

Tidligere i år fikk prosjektet også skryt av  byutviklingsbyråd Thor Haakon Bakke (MDG) som uttalte følgende: «Byrådet synes det er gledelig å fremme for vedtak en plan med et vesentlig antall boliger som samtidig leverer så godt på kommunens arealpolitikk og andre føringer som arkitektur.»

– Dette er noe av det største som har skjedd innen bolig i Bergen på lang tid med hensyn til volum, og det blir nok også lenge til det blir vedtatt et annet prosjekt med like mange boliger. I 2020 og 2021 til sammen ble det regulert ca, 700 nye boliger i Bergen. Det illustrerer omfanget av prosjektet, og forteller samtidig at dette blir et viktig tilskudd til byen, sier Madsen.

Bonava er allerede godt i gang med uttegningen av de første byggetrinnene, og målet er å komme i gang med salget rundt nyttår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no