Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VOKSER: Eiendomskreditt vokser. Her er Jan Kaare Hellevang sammen med Brith Line Øverland, som er leder for forretningsstøtte og kontroll.

God fart for Eiendomskreditt

De siste tolv måneder har kredittforetaket hatt en utlånsvekst innen lån til næringseiendom på over 30 prosent.

Torgeir Hågøy

tirsdag 28. august 2018 23:02 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

– Utviklingen er i tråd med vår ambisjon og strategi, og det er selvfølgelig hyggelig når vi lykkes med å levere på de strategiske veivalgene vi tar og oppnår den utviklingen vi ønsker, sier administrerende direktør, Jan Kaare Hellevang, i en artikkel på selskapets egne nettsider.

I artikkelen kommer det frem at Eiendomskreditt i fjor lånte ut 455 millioner kroner til næringseiendom og borettslag i løpet av årets seks første måneder. Dette økte de i år med 150 millioner kroner til 605 millioner kroner, noe som er en utlånsvekst på 33 prosent innen næringseiendom. I et tolvmånedersperspektiv er veksten på over 28 prosent.

­– Vi har ambisjoner om å bli betydelig større og da er vekst avgjørende. Samtidig er det viktig å påpeke at veksten er kontrollert og lønnsom, sier Hellevang.

En kikk på resultatene bekrefter at dette er noe selskapet etterlever. Resultat i første halvår er på 38,94 millioner kroner før skatt, noe som er en forbedring på 15,38 millioner kroner fra samme periode i fjor. Resultatet tilsvarer en gjennomsnittlig egenkapitalavkastning etter skatt på 9,63 prosent, noe som også er en forbedring fra i fjor.
– Vi driver effektivt og lønnsomt. Hovedårsaken til resultatfremgangen er økte renteinntekter som følge av økt utlånsvekst i kombinasjon med en dreining av utlånsporteføljen mot lån til næringseiendom, samt en ekstraordinær inntekt knyttet til salget av boliglånsporteføljen, sier Hellevang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kuttet prisen på Kokstad

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her vil Bara Eiendom bygge leiligheter

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her kommer hundrevis av nye boliger

Nyheter / mandag 16. september 2019

Stort behov for studentboliger i Bergen

Nyheter / fredag 13. september 2019

– Et foregangsprosjekt langs Bergens bratte randsoner

Nyheter / onsdag 11. september 2019

Selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 10. september 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no