Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TO I BERGEN: I Bergen har Citybox to hoteller som er beliggende i henholdsvis Bergen sentrum (bildet) og på Danmarks plass. Foto: Google

Hadde hotellbransjens høyeste belegg i Bergen og Oslo

Bergen-konsernet Citybox oppnådde i fjor gode resultater fra de norske hotellene, men i Tallin har det vært en tøff start.

Tore Årdal

mandag 8. mai 2023 12:50 (Oppdatert 1. juni 2023 9:10 )

Citybox-konsernet, som har hovedkontor i Bergen, hadde i fjor driftsinntekter på 275,8 millioner kroner mot 137,1 kroner i 2021. De norske hotellene hadde samme år et resultat før skatt på 33,7 millioner. Konsernets årsresultat endte på 13,7 millioner (-38,8 mill. i 2021).

Pr 31.12.2022 hadde konsernet hoteller i Oslo, Bergen, Kristiansand, Tallin og Antwerpen. I Bergen har Citybox to hoteller som er beliggende i henholdsvis Bergen sentrum og på Danmarksplass.

Citybox hadde høyest belegg i hotellbransjen i Oslo og Bergen; Citybox Oslo med et gjennomsnittlig belegg på 88,8% og Citybox Bergen med et belegg på 77,6%.

Citybox Tallin har et underskudd fra drift på 8,6 millioner. Hotellet åpnet i 2020, og pandemien har preget inntjeningen i hele perioden hotellet har vært i drift.

– Krigen i Ukraina skaper konsekvenser over hele verden, og for reiseliv kan frykt for krig i seg selv være med på å skape markedssvikt. Estland har i tillegg innført innreisenekt for russiske statsborgere, som har vært den største turistgruppen for landet. Krigen i Ukraina vil fortsette å påvirke turistnæringen i de baltiske landene. Vi tror imidlertid at det asiatiske markedet vil bedre seg, spesielt med tanke på lettelser i restriksjoner fra Kina, skriver styret i årsberetningen.

For øvrig viser styret til at Estland har hatt en voldsom økning i inflasjonen (over 25 prosent fra september 2021 til september 2022).

– Husleie er den største kostnaden, og i husleiekontrakten til Citybox Tallin har vi fast leiepris med en begrensning på 2 prosent inflasjonsjustering. Det er rimelig å anta at høy inflasjon på sikt vil slå ut i høyere ADR (average daily rate). Alt annet likt vil dette bedre driftsmarginen for hotellet, skriver styret.

I 2024 åpner Citybox hoteller Stavanger, Stockholm, Helsinki og Brussel. Dagens hotell i  Kristiansand er av midlertidig karakter, i påvente av nytt hotell som skal åpne i 2025. I tillegg kommer et nytt hotell i Tromsø i 2026. Med disse hotellene vil Citybox-konsernet nesten doble antall hotellrom fra 1.126 til 2.219 enheter.

Styret er svært fornøyd med 2022 etter to vanskelige år under koronapandemien.

– I våre norske byer har Citybox levert RevPAR (Revenue Per Available Room, red. anm.) høyere enn snittet av markedet, og resultatene er høyere enn budsjett. Til tross for høye kostnader og en stadig økende inflasjon, klarer Citybox seg svært godt med sitt konsept, og har et konkurransefortrinn med sin driftsmodell. Innsalget for 2023 ser lovende ut mot selskapets budsjett.

– I løpet av 2023 vil Citybox blant annet lansere en re-branding, integrere ny teknologi i driftsmodellen og ansette flere nøkkelpersoner. Det er også satt fokus på HR i bedriften, med eget program, og der det er ansatt egen HR-sjef, heter det å styres beretning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper Tesla-eiendom i Førde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kjøpte av Trond Mohn-selskap – nå er leietakeren konkurs

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Ahlsell leier stort på Minde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kultur, bevertning og interiør til Kronstadparken

Nyheter / onsdag 31. mai 2023

Salg av to Porsche-senter ga gode tall

Nyheter / tirsdag 30. mai 2023

Skanska kjøper tomt på Skjoldskiftet

Nyheter / fredag 26. mai 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no