Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KLARTE IKKE: Christian Foss klarte ikke å selge Rekstenbygget. I stedet endte han opp med å kjøpe ut medeier, Thomas S. Sandland. (Foto: Torgeir Hågøy)

Hadde ikke hjerte til å selge

De hadde bestemt seg for å selge Rekstenbygget, men da bygget skulle legges ut hadde ikke Christian Foss hjerte til å skille seg fra eiendommen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 28. april 2015 8:48 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

Sammen med Thomas Szhwarc Sandland kjøpte Christian Foss i 2006 Rekstenbygget. Nå ønsket Sandland å selge fordi de hadde kjøpt en næringsseksjon i det nye Nøstet Panorama.
– Vi var derfor enige om at vi skulle selge bygget i fellesskap, en avtale vi gjorde da vi kjøpte bygget. Vi var i prosess med megler og bygget skulle legges ut i markedet i disse dager, men følelsene tok litt overhånd. Det er emosjoner knyttet til bygget. Vi holder selv til i bygget, og jeg hadde derfor ikke hjerte til å selge det, sier Christian Foss.

Gode kvaliteter

Da de kjøpte eiendommen i 2006 måtte de ut med rundt 40 millioner kroner. De har også lagt ned betydelige beløp i revitalisering av eiendommen. Eiendomsverdien i dag er på 86 millioner kroner, noe som betyr at Foss måtte ut med i overkant av 40 millioner for å sikre seg den andre halvparten av eierposten.
– Det er relativt sett en høy pris, men dette er et bygg med unike kvaliteter. Her er både marmor, skifter, heltre eik og mye glass. Samt et svømmebasseng. Dette er et bygg som vil stå seg godt over veldig mange år, og det har kvaliteter som man ikke finner i dagens nybygg, sier Foss.

Begge er fornøyd

Det ligger ingen dramatikk eller uenighet bak salget. Thomas Szhwarc Sandland, som eier 48 Bunnpris-butikker i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane ønsket ganske enkelt å selge fordi det ikke lenger var hensiktsmessig for dem å eie denne eiendommen.
– Vi har hatt kontorer i Rekstenbygget, men flytter til Nøstet Panorama når det er ferdig. Derfor ønsket vi å selge. Vi var enige om å selge i fellesskap, men så fant vi en omforent løsning som vi begge var fornøyd med, sier Sandland.

Les også: 
Tror på transaksjonsopptur på Vestlandet

Selger CMR-bygget

Pareto kjøpte Aibel-bygget

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no