Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTNYTTET IKKE SITUASJONEN: Ingen av hotellene i Bergen utnyttet streiken, selv om etterspørselen etter deres senger tok seg opp. Kjetil Smørås sier at de ikke ønsket å sko seg på situasjonen. (Foto: Grand Hotel Terminus)

Han kan være redningen
for de Hotel Norge-oppsagte

BERGEN: Kjetil Smørås kan være redningen for noen av de 200 Hotel Norge-ansatte som i går fikk vite at de mister jobben. Til våren åpner han to nye hoteller, og han har derfor stort behov for nye medarbeidere.

Torgeir Hågøy

fredag 19. februar 2016 9:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:24 )

I går kunne NRK fortelle at de 200 ansatte på Hotel Norge mister jobben i forbindelse med oppussingen av hotellet. Nå er det ikke sikkert at de trenger å gå så lenge uten arbeid.
– Vi har to hoteller som åpner våren 2017 og har et stort  behov for nye ansatte. Jeg oppfordrer derfor de som mister jobben på Hotel Norge til å søke på jobb hos oss, sier hotelldirektør for Grand Hotel Terminus, Kjetil Smørås.

LES OGSÅ: Pusser opp for 250 millioner

Trenger 100 nye medarbeider
Han holder for tiden på å bygge to nye hoteller. Zander K med 249 rom og Børsen, som ligger i det gamle bankbygget midt i sentrum. Her kommer det cirka 130 rom.
– Vi kan fort komme til å trenge cirka 100 nye medarbeidere, sier Smørås.
Fra de Hotel Norge-ansatte har sin siste arbeidsdag i september er det med andre ord ikke sikkert at de trenger å gå uten arbeid så veldig mange måneder før mange av dem er tilbake i lønnet arbeid.
– Vi begynner å ansette noen allerede i høst, så blir det noen flere når det nærmer seg jul og så ansetter vi hovedtyngden av de nye ansatte rett over nyttår. Vi ønsker oss medarbeidere med erfarig fra bransjen og det betyr at de Hotel Norge-ansatte står veldig sterkt i en slik ansettelsesprosess, sier Smørås.

LES OGSÅ: Åpner hotell midt i hjertet av sentrum

Må stenges av sikkerhetsmessige årsaker
De ansatte ble lovet at de skulle bli med over når Scandic i september overtar driften av hotellet, men nå har altså ledelsen i Scandic snudd. Fordi hotellet må stenges under den omfattende renoveringen, så mener ledelsen i  Scandic det ikke lenger er snakk om virksomhetsovertakelse.
– Vår opprinnelige intensjon var å holde hotellet åpent, men når vi får beskjed om at det må stenges av sikkerhetsmessige årsaker, må vi forholde oss til det, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør Scandic Norge, til Bergens Tidende.
Han sier til  avisen at de fikk beskjed for omtrent 14 dager siden fra huseier om at stenging blir nødvendig, og at Scandic informerte ledelsen i Rezidor Norge, arbeidsgiver for de ansatte ved Hotel Norge, 4. februar.

LES OGSÅ: Hotellanalytiker fraråder flere nye hoteller i Bergen

Vil bli vurdert
Hotellet stenges 1. september i år. Deler av hotellet vil åpne igjen i mai 2017. Hele bygget vil ikke stå ferdig før i mai 2018. Steen-Mevold sier til BT at de som i dag er ansatt på hotellet vil bli vurdert om de søker på jobbene når hotellet åpner igjen.

LES OGSÅ: Har åpnet over 300 nye rom i Bergen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no