Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STOR PORTEFØLJE: I porteføljen til Midgard-Gruppen finner vi blant annet Telenor-bygget på Kokstad. (Foto: Bjoertvedt/Wikimedia. Lisens:CC-BY-SA-3.0)

Handlet for over en halv milliard i fjor

Midgard Gruppen fokuserer på videre vekst, men årsresultatet i fjor var «bare» på 20,1 millioner kroner.

Tore Årdal

onsdag 3. juni 2020 6:35 (Oppdatert 29. september 2020 20:35 )

Midgard Gruppen ble registrert i Brønnøysundregistrene i 2010, men bygget raskt opp en betydelig eiendomsportefølje, som i dag har en verdi på flere milliarder kroner. De fleste eiendommen befinner seg i Bergen. I porteføljen finner vi blant annet Telenor-bygget i Ytrebygdsvegen 215 på Kokstad.

I årsrapporten for 2019 skriver styret at gruppen fokuserer på videre vekst, og har ervervet eiendommer for i overkant av 500 millioner kroner i løpet av fjoråret.

– Selskapet har i 2019 hatt fokus på utviklingseiendommer, samt oppgraderinger av eksisterende eiendommer i porteføljen. Det har ikke blitt solgt vesentlige aktiva, noe som har ført til et lavere konsolidert resultat sammenlignet med tidligere år, påpekes det i styrets beretning.

Årsresultatet for 2019 endte på 20,1 millioner kroner mot 107,6 millioner året før.

Styret påpeker også at egenkapitalsituasjonen og finansieringsevnen er «fornuftig og tilfredsstillende» i forhold til planene for fremtiden.

Tomter, bygninger og fast eiendom er balanseført med 2,9 milliarder kroner i konsernregnskapet. Bokført egenkapital er på 506,6 millioner.

Midgard Gruppen eies av gründerne Ståle G. Simonsen og Henrik A. Lund. I fjor skrev Estate Magasin at duoen kommer så tidlig til forhandlingsbordet, at konkurrentene i Bergen knapt har stått opp.

– De holder et høyt tempo i eiendomsmarkedet, men en lav profil i mediene, het det i artikkelen.

Simonsen og Lund skal ha drevet med investeringer i leiegårder hver for seg da de møttes i forbindelse med en eiendom som var til salgs. De fant åpenbart tonen, ettersom de slo seg sammen i Midgard Gruppen.

En kilde uttalte til Estate Magasin at de er svært forskjellige personer, som utfyller hverandre eksepsjonelt godt. En annen påpekte at de har vært flinke til å bygge egenkapital, for de hadde ikke mye da de startet. Det handler mye å ta gevinst når det er mulig, og slikt blir det transaksjoner av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

DNB solgte på Sandsli

Nyheter / onsdag 23. juni 2021

Solgte utviklingstomt til OBOS – jakter nye eiendommer

Nyheter / tirsdag 22. juni 2021

Frykter omsetningssvikt i byggeperioden

Nyheter / mandag 21. juni 2021

Entra kjøper for 298 mill. av Trond Mohn-selskap

Nyheter / fredag 18. juni 2021

Bergen-selskap fikk nesten 300 millioner på bunnlinjen

Nyheter / torsdag 17. juni 2021

Rekordår for transaksjoner i Bergensregionen

Nyheter / torsdag 17. juni 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no