Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Eiendommene er beliggende på Øvsttun / Bjørkåsen i Fana bydel, ca. 1 km sør for bydelssenteret Nesttun. Ill: Abo Plan & Arkitektur

Har endret fra 36 leiligheter til 9 rekkehus

Markhus Bolig AS har planer om å fortette i Fana bydel.

Tore Årdal

onsdag 11. januar 2023 11:33 (Oppdatert 8. februar 2023 6:41 )

På vegne av Markhus Bolig AS har Abo Plan & Arkitektur bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for Bjørkåsen 6 og 9. Eiendommene er beliggende på Øvsttun / Bjørkåsen i Fana bydel, ca. 1 km sør for bydelssenteret Nesttun. Planområdet avgrenses av E39 mot øst, Slåtthaug videregående skole mot nord og eneboliger i sør og vest.

Formålet med planinitiativet er å fortette eiendommene med rekkehus. Markhus Bolig har etter veiledningsmøte med Bergen kommune den 30.08.2021 endret type bebyggelse fra leilighetsbygg med 36 boenheter til rekkehus med 9 boenheter fordelt på 2-3 etasjer.

– Etter vår vurdering er reviderte volumskisser og planinitiativ i stor grad i samsvar med de anbefalinger som ble gitt om bygningstype, volum og høyder og plassering i veiledningsmøte 30.08.2021, skriver Abo Plan & Arkitektur i redegjørelsen.

I dag består eiendommene av tre tomter; én ubebygd og to bebygde henholdsvis som vaktmesterbolig til Slåtthaug skole og tidligere døveskole med overnatting.

Eiendommen ligger ved kommunal veg Nedre Bjørkåsen, en blindvei nordover fra vegen Bjørkåsen med gangforbindelse via Slåtthaug videregående skole og til busstopp langs E39.

Tomten har en sentral beliggenhet på Øvsttun. Det er kort avstand til nærmeste kollektivholdeplass med kollektivakse mot Bergen sentrum, Flesland og Os. Det er ca. 15 minutters gange fra / til sentrum av bydelssenteret Nesttun og ca. 10 minutters gange fra / til bybanens holdeplass Skjoldskiftet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no