Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UP AND COMING: Frode Hølleland tror Strandgaten i Bergen kommer til å bli mer attraktiv. Foto: Google Street View

Har handlet eiendom for en halv milliard under pandemien

Frode Hølleland solgte seg ut av Strandgaten i Bergen, angret og kjøpte tilbake. Han er overbevist om at Bergen sentrum kommer for fullt fremover, og er klar for å kjøpe mer.

Tore Årdal

tirsdag 19. januar 2021 0:01 (Oppdatert 7. mars 2021 20:59 )

– Jeg tror det blir kjempefart i hoteller og restauranter fra påske og utover, sier Frode Hølleland.

Han slo seg opp i utelivsbransjen i Bergen på 2000-tallet, og solgte seg etter hvert helt ut for å satse på eiendom på fulltid. I dag har han en portefølje på mellom 60.000 og 70.000 kvadratmeter, som genererer en samlet årlig leieinntekt på ca. 75 millioner kroner. Dette inkluderer inntektene fra de 140 utleieleilighetene i porteføljen.

Etter at Norge ble stengt ned 12 mars i fjor, har Hølleland Holding AS kjøpt og solgt eiendom for ca. 500 millioner kroner. Dette inkluderer kjøpet av Solida AS, som eier 10 eiendommer i Strandgaten 52-96. I tillegg kommer alle syv eiendommene til Moe & Co i Markeveien og Strandgaten. Totalt bladde Hølleland Holding opp 220 millioner kroner for de to nevnte kjøpene.

– Jeg og en partner hadde mye eiendom i Strandgaten tidligere. Vi bestemte oss for å selge, men så angret jeg meg og kjøpte tilbake, sier Hølleland.

Hvorfor har du så stor tro på Strandgaten?

VIL KJØPE MER: Frode Hølleland er «ganske hardt på leit etter eiendom» etter et hyggelig 2019 og 2020.

– Jeg ønsker å bygge opp Strandgaten, for det er en veldig hyggelig gågate med mange fine eiendommer. Vi satser på å få inn nye og spennende leietakere, slik at attraktiviteten øker, svarer han.

Blant kjøpene til Hølleland Holding er også Vetrlidsallmenningen 4 og 6, med en samlet kjøpesum på ca. 170 millioner kroner. Overtakelse er i disse dager. Dernest kommer kjøpet av Vetrlidsallmenningen 21 rett ved Fløibanen.

I 2020 kjøpte selskapet fem gårder i Sandviken, hvorav tre av dem allerede er solgt til Midgard Gruppen. Som Estate Nyheter Vest skrev i forrige uke, ble partene enige om en samlet pris på 71,8 millioner kroner etter skatterabatt.

I tillegg kommer flere andre sentrale eiendommer. Hølleland opplyser at han  har ca. 35 gårder i sentrum og totalt ca. 50 eiendommer i porteføljen.

I 2018 kjøpte han Grand Hotel Stord, men denne er nå solgt med overtakelse i 2021.

Selv om selskapets portefølje har økt betydelig i det siste, er Hølleland klar for å kjøpe mer av både hotelleiendommer samt bygårder med næringslokaler på gateplan og boliger over.

Hvor mye har du planer om å kjøpe for fremover?

– Det varierer fra case til case, men jeg er ganske hardt på leit etter eiendom for å øke porteføljen. Vi har et godt handlingsrom etter et hyggelig 2019 og 2020, sier han.

Årsregnskapet til Hølleland Holding for 2019 viser et overskudd før skatt på 53,7 millioner kroner.

Hølleland har for øvrig inngått et partnerskap med Oslo-selskapet Miliarium Bolig, som eies av brødrene Kristian A. Adolfsen og Roger Adolfsen. De skal samarbeide om eiendommen Storaneset 12 og 32, som ligger ved Arnavågen, ca. 1 kilometer fra togstasjonen i Arna. Tomteområdet er på ca. 40 dekar, og kan gi plass til så mye som 1.500 boliger.

– Dette ligger et stykke frem i tid. Mitt hovedfokus er fremdeles Bergen sentrum, sier Hølleland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil utvide med næringsareal og 15 boliger

Nyheter / søndag 7. mars 2021

Vil ha 35 mill. for denne eiendommen på Kokstad

Nyheter / torsdag 4. mars 2021

Fra hotelltrainee til 145 mill. i leieinntekter

Nyheter / torsdag 4. mars 2021

Næringstomt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 3. mars 2021

Har kuttet fra 38 til 23 boliger

Nyheter / tirsdag 2. mars 2021

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no