Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SJØ OG VEI: Nordhordland Næringspark blir både veibasert og sjøbasert. Slik ser eierne for seg at det blir når alt er ferdig en gang i fremtiden. Ill.: Snølys

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Eieren kan bygge inntil 550.000 kvadratmeter næringsarealer, og anlegge en flere hundre meter lang dypvannskai. Nå begynner næringsparken å ta form.

Glen Widing

mandag 18. februar 2019 7:19 (Oppdatert 23. april 2019 21:41)

– Vi er godt i gang med å bygge ut Nordhordland Næringspark som består av to områder – 300 mål ved E39 og 150 mål med havneområde ved Osterfjorden en kort kjøretur unna. Ti tomter er allerede solgt og flere bedrifter er på plass, sier daglig leder Tommy Guldbrandsøy i ATR Eiendom som utvikler nærings- og boligprosjekter på Vestlandet.

Næringsparken i Lindås kommune ligger en halv times kjøring nord for Bergen, og havneområdet deres er ca 15 nautiske mil fra Bergen havn. Første spadestikk ble tatt for fire år siden.

– Ifølge godkjent reguleringsplan kan vi bygge 550.000 kvadratmeter med næringsarealer. I tillegg inneholder prosjektet vårt et havneområde der vi kan anlegge en dypvannskai på inntil 300 meter, påpeker Guldbrandsøy.

Utvikler parallelt

Flere aktører er allerede på plass i næringsparken, og i tillegg har ATR planert ferdig 30 mål med tanke på nye kunder.

– Vi må ligge i forkant og gjør alt grunnarbeid med infrastruktur, vann og kloakk. Her kan kundene kjøpe så stor tomt de trenger og bygge etter eget ønske, eller vi kan skreddersy bygninger og leie ut. Hittil har vi fått på plass aktører innen elektro, rørleggere, tømrere, båter, entreprenører, og byggevarebransjen, men ønsker også logistikkaktører velkommen. Vi håper også å få til et fagmiljø av både mindre og større selskaper, slik at det samlet kan styrke bedriftenes utvikling, sier Guldbrandsøy.

Han bygger i takt med interessen, men kommer til å holde på i mange år før alt er ferdig. Samtidig med at næringsparken begynner å ta form, har han også satt i gang med å planere havneområdet.

– Her blir det kort vei fra bil til båt og omvendt, og vi ser det som et klart fortinn å kunne tilby begge transportmuligheter, påpeker Guldbrandsøy.

Med den enorme verdiskapningen som skjer på Vestlandet, mener han at plassering og tilrettelegging for effektiv logistikk er viktig når dette markedet skal betjenes i årene som kommer.

– Vi ligger i hjertet av Vestlandet. Næringsområdet langs E-39 er spesielt tilrettelagt for logistikk på vei, men som sammen med havneområdet kan bli en optimal kombinasjon, sier Tommy Guldbrandsøy.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no