Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NYTT HOTELL: På Sandsli holder Hent på å bygge ut Quality Hotel Edvard Grieg. Avdelingsleder i Bergen, Simon Stevnebø (t.v.), og prosjektleder, Jes Bergmann, er fornøyde med fremdriften.

Har reserve på 1,6 mrd.

Entreprenørselskapet Hent har på bare to år sikret seg noen av byens mest spennende entreprisekontrakter. Selskapet har nå en ordrereserve på 1,6 milliarder kroner.

Torgeir Hågøy

fredag 20. mars 2015 8:27 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )


– Vi har hatt en god oppstart i Bergen, sier regionsdirektør hos Hent, Simon Stevnebø.
Selskapet fikk sin første jobb i Hordaland på høstparten i 2012. De fikk da tilslaget på en skole på Os. De bestemte seg da for å etablere seg med et regionskontor og i januar 2013 var de på plass i kontorene i Conrad Mohrsvei. Siden den gang har det gått slag i slag og selskapet med hovedkontor i Trondheim har hanket inn kontrakter for over 2 milliarder kroner.
– Vi regner med at bergenskontoret i 2015 vil få en omsetning på mellom 700 og 800 millioner kroner, sier Stevnebø.

Sju prosjekter

Det eneste prosjektet som er ferdigstilt av de sju som de har sikret seg i bergensregionen er en skole på Os. De jobber i tillegg med utvidelsene og oppgraderingene på Quality Edvard Grieg Hotel som har en kostnadsramme på 310 milloner kroner, Voss videregående skole (300 millioner kroner), Åsane Næringspark, som er et nytt kontor- og verkstedsbygg for Solberg & Andersen (125 millioner kroner), et driftsbygg på Flesland for Avinor (90 millioner kroner), Samnangerheimen (75 millioner kroner) og sist, Media City. Dette prosjektet alene står for halvparten av selskapets prosjektportefølje og har en entrepriseverdi på tett opp under 1 milliard kroner.
– Da vi regnet på dette anbudet skulle vi ikke bare prise prosjektet, vi skulle også beskrive en måte å samarbeide med utbyggeren på. Det å ikke regne bare på pris er noe som trigger oss, og trolig er dette det prosjektet i HENTs historie hvor det har blitt lagt ned størst ressurser i anbudsprosessen, sier Stevnebø.

Les også: AF Gruppen har kjøpt LAB

Bygger passivhus til nesten halv pris

Suksessfaktorer

En av årsakene til HENTs suksess i Bergen skyldes ifølge Stevnebø at de har vært heldige med timingen.
– Det har vært mange prosjekter som har passet oss godt. Samtidig har det også vært en god konkurransesituasjon, hvor det ikke har vært for mange tilbud på hvert enkelt prosjekt, sier Stevnebø
Han forteller at det i enkelte markeder er 13 til 14 aktører som leverer tilbud på hvert enkelt prosjekt, men det har det ikke vært i Bergen. Det vitner om et marked hvor aktørene har nok å gjøre og hvor det er balanse.
– Dette fører også til at prisingen er på et fornuftig nivå, sier Stevnebø.
En annen årsak til suksessen tror han har å gjøre med selskapets tekniske avdelingen.
– Vi har bygget opp en sterk teknisk avdeling, på tvers av kontorene. Vi er dermed i stand til å gå inn og gjennomføre prosjekter på et tidlig stadium uten å måtte leie inn kompetanse. Vi kan dermed ta raske beslutninger, og i mange sammenhenger er det en stor fordel, sier Stevnebø.

Mange pendlere

Et siste moment er at de ved etableringen av bergenskontoret baserte seg en del på at flere av selskapets ansatte pendlet til Bergen.
– Vi er i dag 22 lokalt ansatte, men med de som pendler til Bergen er vi mellom 40 og 50 som jobber i Bergen, sier Stevnebø som selv har pendlet mellom Bergen og Oslo i to år.
Erfarne medarbeidere kommer på denne måten enten fra Oslo eller Trondheim til Bergen for å bistå i de lokale prosjekter her. Dette gir god kompetanseoverføring og ting blir dermed gjort på den måten som Hent liker at de skal gjøres.
– Slik gjorde vi det også da kontoret i Oslo ble etablert. I begynnelsen pendlet det mange ansatte fra Trondheim til Oslo, men etter hvert som ting var oppe og gikk, så ble antallet pendlere redusert. Slik vil det også bli i Bergen, sier Stevnebø.

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no