Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

1,2 MILLIARDER: Partnerne Geir Nordstad, Lars M. Kyte og Trond L. Syversen i Kyte Næringsmegling er nå ute i markedet med næringseiendommer til en samlet verdi på 1,2 milliarder kroner.

Har solgt eiendommer for 512 mill. siden august

Kyte Næringsmegling opplever økt aktivitet i transaksjonsmarkedet i Bergen.

Tore Årdal

onsdag 7. oktober 2020 19:29 (Oppdatert 14. desember 2020 0:00 )

– Fra midten av mai og frem mot sommerferien opplevde vi at transaksjonsmarkedet begynte å våkne til igjen. Siden august har markedet tatt seg kraftig opp, sier Lars M. Kyte i Kyte Næringsmegling.

På gode objekter med sentral beliggenhet og liten motpartsrisiko hos leietaker ser han at prisene har holdt seg. I tillegg kommer historisk lave renter samt at lånemarginene nå er i nærheten av fjoråret.

– Det er betydelig investeringsvilje og mye kapital som skal ut i markedet. Det kan også se ut som at investorene søker tryggere investeringer nå enn før korona, sier han.

– Næringseiendommer som hotell, restauranter og en del handelseiendommer (ref. økt netthandel) har det naturlig tøffere i dagens marked, og det vil dessverre vedvare frem i tid.

Ifølge Kyte er det noe tidlig å se hvilke mulige konsekvenser hjemmekontor vil bety generelt for kontormarkedet, «men noen bedrifter vil nok også ha et ønske om å øke sine kontorbehov på grunn av de trange kontorlandskapene».

Kyte Næringsmegling rapporterer om stor aktivitet i transaksjonsmarkedet om dagen. Siden august har selskapet vært megler for 5 næringseiendommer med en brutto eiendomsverdi på 512 millioner kroner.

Blant disse eiendommene er Torgallmenningen 3A, som West Coast Invest AS kjøpte av Hui Gruppen.

– Vi har i tillegg en ordrereserve på salg av åtte næringseiendommer, hvor vi også er i en DD-prosess med noen av eiendommene, forteller Kyte.

Hvis selskapet kommer i mål med salg av de nevnte objektene, er samlet brutto eiendomsverdi for disse på ca. 1,2 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no