Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORNØYD MED 2019-TALLENE: Administrerende direktør Petter Hjortland i Vestenfjeldske Eiendom. Foto: Torgeir Hågøy

Har sterk tro på Bergen sentrum

I fjor hadde Vestenfjeldske Eiendom AS leieinntekter på nesten 100 millioner kroner. Nå jakter selskapet enda flere eiendommer i sentrum.

Tore Årdal

tirsdag 13. oktober 2020 18:13 (Oppdatert 23. oktober 2020 18:15 )

– Vi skulle gjerne ha sett at byen hadde litt bedre tilgjengelighet i sentrum. Det er ingen butikker med stort volum der, for eksempel hvitevarebutikker. I tillegg burde det være litt bedre fremkommelighet med bil, for dem som trenger det. Selv om Bybanen og annen kollektivtrafikk har gjort det enklere, er der fortsatt mange hindre for å komme seg til sentrum, sier administrerende direktør Petter Hjortland i Vestenfjeldske Eiendom AS, hvor Reitan Eiendom er største aksjonær.

Selskapet hadde i fjor leieinntekter på 93,1 millioner kroner og et overskudd før skatt på 116,5 millioner. Vestenfjeldske Eiendom driver hovedsakelig med utvikling, utleie og forvaltning av fast eiendom i Bergen sentrum, men selskapet eier også Rema-eiendommer på Vestlandet.

Selv om Hjortland er fornøyd med tallene for 2019, vil regnskapet for inneværende år gi et litt annet bilde. Ca. 30 prosent av leieinntektene er fra bransjer, som enten er pålagt stengt ned av myndighetene eller har opplevd kraftig salgsnedgang som følge av tiltakene. Dette omfatter både hotellbygg og restaurantlokaler.

– Øvrige leieinntekter er fra solide leietakere, hvorav ca. 35 prosent av selskapets totale leieinntekter kommer fra Rema 1000 Norge AS, som har opplevd sterk salgsvekst i 2020 – også etter smitteutbruddet, påpeker styret i årsrapporten.

Hvordan tror du pandemien, med fraværet av cruise-turister, vil påvirke handelen i Bergen sentrum?

– Det er umulig å si, men jeg er overbevist om at sentrum kommer til å finne en vei ut av det. Handelen tilpasser seg, og på ett tidspunkt vil også turistene komme tilbake, svarer Hjortland.

I fjor kjøpte Vestenfjeldske både Strandgaten 9 og 11. Hjortland forteller at selskapet er på jakt etter enda flere eiendommer i Bergen sentrum.

– Vi ser primært etter næringsbygg, sier han.

I porteføljen til Vestenfjeldske inngår blant annet Autogården i Johannes Bruns Gate 12. I fjor fullførte selskapet en omfattende rehabilitering og ombygging av denne eiendommen. Bygget ble tatt i bruk i løpet av mars 2019, og huser nå Plan- og bygningsetaten samt Bymiljøetaten i Bergen kommune. Dette er kommunens første aktivitetsbaserte, åpne kontorlandskap. Det rommer ca. 350 medarbeidere, som tidligere har vært lokalisert på 6 ulike steder i byen.

Selv om Vestenfjeldske Eiendom har fokus på næringsbygg, eier selskapet 50 prosent av aksjene i Paradis Utvikling AS. Gjennom hele regnskapsåret 2019 har det pågått bygging av 107 leiligheter og ca. 3.000 kvadratmeter næring på Paradis. Bygget ferdigstilles i inneværende år, og deloverleveringer av boliger og næringslokaler har skjedd fra andre kvartal og utover året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Garages huseier vant frem i retten

Nyheter / fredag 23. oktober 2020

De unge møttes på nett

Nyheter / fredag 23. oktober 2020

– Korona har liten innvirkning på behovet for kontoreiendom i Bergen

Nyheter / torsdag 22. oktober 2020

Vil bygge over 50.000 kvm på Mindemyren

Nyheter / torsdag 22. oktober 2020

Leiemarkedet i Bergen er lite påvirket av COVID-19 

Nyheter / torsdag 22. oktober 2020

Vil bygge 53 boliger i Fyllingsdalen

Nyheter / onsdag 21. oktober 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no