Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORNØYD: Advokat og partner Olav Pedersen i Harris og eiendomsdirektør Jostein Fjærestad i Vestland fylkeskommune er fornøyd med leieavtalen. Foto: Jennifer Fossnes, Vestland fylkeskommune

Harris blir første leietaker i det nye fylkeshuset

Harris Advokatfirma skal leie to etasjer i det nye fylkeshuset i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 15. september 2022 11:47 (Oppdatert 3. oktober 2022 15:42 )

– Totalpakken er veldig god, sier Olav Pedersen, advokat og partner i Harris.

Advokatfirmaet den første leietakeren som har signert kontrakt med Vestland fylkeskommune. I neste år skal de inn i to etasjer i det nordre tårnet i det nye fylkeshuset i Agnes Mowinckels gate 5, midt i Bergen sentrum.

– Vi falt for en totalpakke som var veldig god. Bygget er flott, ligger svært sentralt med tanke på kollektivtransport og har høy bærekraftstandard. Vi skal bygge fremtidens arbeidsplasser her og bærekraft er viktig for oss, sier Pedersen.

Han mener bygget også ligger i en del av byen hvor det skjer mye spennende.

Det nye fylkeshuset, som fortsatt er under oppføring, vil huse 780 medarbeidere fra fylkesadministrasjonen fra 23. februar i 2023. De syv øverste etasjene i det nordre tårnet skal leies ut til eksterne leietakere. Kyte Næringsmegling har vært rådgiver for fylkeskommunen i utleieprosessen. Trond Lehmann Syversen i Kyte Næringsmegling og eiendomsdirektør Jostein Fjærestad i Vestland Fylkeskommune er i dialog med flere aktuelle leietakere. De håper resten av arealet i det nordre tårnet er leid ut i løpet av året.

Harris Advokatfirmas rundt 70 ansatte i Bergen inntar 8. og 9. etasje i bygget. De tar over lokalene i desember 2023 og Pedersen venter at de kan begynne å ta i mot klienter i de nye lokalene fra januar 2024. Han ser frem til å sette eget preg på etasjene i det nye bygget.

– Vi har full frihet. Utenom tekniske rom og toalett, som har fast plass i etasjene, får vi sette vårt preg på området fra scratch. Tiden frem mot jul skal brukes på innredning, slik at vi får en så sømløs overtakelse som mulig, sier Pedersen.

– Vi er veldig glade for å ha vår første leietaker på plass, og vi liker at det er Harris. Det er et advokatfirma som ønsker et moderne kontorkonsept og som vil utnytte alle de attraktive delingsarealene og tjenestene i bygget, sier Jostein Fjærestad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no