Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HØY VANNSTAND: I januar i år krøp sjøen godt oppover bryggene i Bergen, men for de fleste gikk det bra - denne gangen. (Foto: Andre Ekrem)

Havet stiger – frykter at hus kan bli verdiløse

Klimaforsker mener politikerne og utbyggerne i Bergen tar for stor risiko når de planlegger både boliger og bybane like i sjøkanten.

Torgeir Hågøy

onsdag 22. november 2017 9:00 (Oppdatert 16. februar 2018 12:52)


– På østkysten i USA er det nå slik at forsikringsselskap nekter å fornye forsikringsavtalene for hus nær sjøen. Det vil si at de er verdiløse for etterkommerne til dagens eiere. Vi kan havne i samme situasjon i Bergen – at hus som bygges nå ikke har noen verdi for dem som arver dem, sier klimaforsker Kikki Kleiven til BA.

Hun advarer i avisen bergenspolitikere mot å tillate bygging nært sjøen og mener at prognosene fra de siste årene er veldig optimistiske.
– I 2016 og 2017 har CO2-utslippene økt globalt, og det er ingenting som tyder på at verdenssamfunnet klarer å senke dem med det første, sier Kleiven.

I planen som kommunen snart legger frem til behandling, gås det inn for økt utbygging i sentrumsnære strandsoner som Sandviken, Laksevåg og Møllendal. Det samme er også tilfelle for planene om bybanen langs Bryggen, og videre utover i Sjøgaten mot Åsane, dersom bystyret går for den løsningen i desember.

– Jeg er ikke imot bybanen langs Bryggen, jeg, men jeg mener det er god grunn til å spørre om en skal investere så mye offentlige kroner på et prosjekt som kan «drukne» i sjøvann titt og ofte i fremtiden, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hun leverte flest innspill til den nye KPAen

Nyheter / fredag 16. februar 2018

Cityprisen gikk for første gang til Bergen


Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Solgt til hemmelig kjøper

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Lekker som en sil – skal renoveres for over en halv milliard

Nyheter / onsdag 14. februar 2018

Mener mange meglere jobber himla ineffektivt

Nyheter / onsdag 14. februar 2018

Nektes å delta i statlig hotellanbud

Nyheter / tirsdag 13. februar 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no