Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SYKKELPARKERING: Selve reperbanen er foreslått benyttet til sykkelparkering og lagerplass. Foto: Google Street View

Her blir det 322 studentboliger

Bystyret sa ja til å utvikle det fredete repslageranlegget på Fjøsanger til studentboliger.

Tore Årdal

torsdag 11. april 2019 21:44 (Oppdatert 21. juni 2019 11:59 )

På vegne av Gerdt Meyer Bruun AS har Asplan Viak fremmet planforslag for Reperbanen med tilliggende arealer på Fjøsanger. Planområdet utgjør ca. 13 dekar, og består av et fredet repslageranlegg.

Formålet med reguleringsplanarbeidet er å sikre repslageranlegget for ettertiden «ved å legge til rette for ny virksomhet som er tilpasset fredningsverdiene ved å utvikle eiendommen til studentboliger med tilhørende funksjoner og tjenesteyting som hovedformål».

Planen legger til rette for en innvendig transformasjon av det fredete repslageranlegget på totalt 14 bygninger til ca. 166 hybelenheter.

Selve reperbanen er foreslått benyttet til sykkelparkering og lagerplass. I tillegg viser planforslaget et nytt 85 meter langt boligbygg på 5 etasjer og med ca. 156 hybelenheter.

Uteoppholdsarealer er vist mellom bygningene bak reperbanebygget langs Fjøsangerveien. Planforslaget omfatter også eksisterende nyere kontorbygg, Fjøsangerveien 91, samt et vegetasjonsbelte mot Solheim gravplass.

I onsdagens bystyremøte uttrykte flere representanter, deriblant Lillian Blom (SV), skuffelse over at samskipnaden Sammen trakk seg fra prosjektet.

– I utgangspunktet er dette en god sak, for det handler om fredede bygninger sammen med studentboliger. Det burde jo være en vinn-vinn-sak. Problemstilling er at Sammen har trukket seg ut av prosjektet. Nå gjenstår det én eier, og vi vedtar en reguleringsplan uten at vi har sikret en avtale om eierform, boligstiftelse – altså alt henger litt i lufta. Vi er litt usikre på hvordan vi skal ivareta at dette virkelig blir boliger for studenter, sa Blom.

Geir Steinar Dahle (AP), som ikke hadde tenkt til å ta ordet i denne saken, følte likevel et behov for å si noe etter Blom.

– Dette er en svært god plan, som sikrer den verneverdige bebyggelse. Og som sikrer studentboliger helt i nærheten av høgskolen på Kronstad. I likhet med Blom er også vi skuffet over at Sammen trakk seg ut av prosjektet. Men vi mener at begrunnelse de har gjort for å gjøre det, ikke er god nok. Da er vi glade for at Byrådet sammen med andre aktører sikrer at det blir studenter i området. Vi legger inn en klausul på minimum 35 år, og føler oss ganske sikre på at dette kan få en god funksjon som studentboliger. Vi deler ikke bekymringen som SV har i saken, sa Dahle.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik varierer toppleien for kontor i Bergen

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

90 boligeiere må ut med millionerstatning

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

Fikk nei til å bygge ut med ytterligere 40 boliger

Nyheter / onsdag 30. november 2022

Han blir sjef i Vestenfjeldske Eiendom

Nyheter / mandag 28. november 2022

Lynghaugparken vant kommunens pris

Nyheter / mandag 28. november 2022

Rådgiver krevde 3,5 mill – gikk på fullt tap i retten

Nyheter / torsdag 24. november 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no