Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BÆREKRAFT: Hopsfossen AS har ambisjoner om at området skal bli «et framtidsrettet og bærekraftig arbeids-, bo- og leveområde».

Her kan det komme 125 boliger

Dalseide og Fløysand AS er hovedaksjonær i selskapet, som har planer om å transformere et område ved Hopsfossen til et kombinert bo- og næringsområde.

Tore Årdal

torsdag 11. mars 2021 0:03 (Oppdatert 15. april 2021 11:26 )

Planinitiativet for Hopsfossen ble sendt inn i 2018, og prosessen har trukket ut i påvente av ulike avklaringer. Nå håper imidlertid Hopsfossen AS på førstegangsbehandling hos Plan- og bygningsetaten før sommeren.

Selskapet ønsker å transformere gamle Pedek fabrikker med tilhørende områder (totalt 40 mål), hvor det i dag er en blandet bruk med boliger og næringsområde.

Formålet med utbyggingen er å styrke områdets historiske lesbarhet, utnytte de naturgitte fortrinn på stedet, tilføre nærområdet nye kvaliteter og gi beboere og besøkende spennenende opplevelser. Gjennom en klimanøytral transformasjon og modernisering innenfor formålene bolig, kontor, næring mv. er ambisjonen «at området skal bli et framtidsrettet og bærekraftig arbeids-, bo- og leveområde».

– Vi skal konvertere den eksisterende bebyggelsen til bolig og næring. I tillegg ønsker vi å oppføre ca. 3.000 kvadratmeter by bebyggelse, sier daglig leder i Dag Magne Vedvik i Dalseide & Fløysand Eiendom AS, som eier ca. 90 prosent av aksjene i Hopsfossen AS.

Totalt omfatter planen 15.000 kvadratmeter, hvorav ca. 8.000 kvadratmeter er næring. Ifølge Vedvik har de noen leietakere som ønsker å bli. Det blir også publikumsrettede tilbud, som restaurant og kulturtilbud.

– Vi ønsker å skape et miljø, der vi tar med industrihistorien videre. Vi skal også opprettholde el-kraftproduksjonen, forteller Vedvik.

Planen rommer også 125 boliger. Ettersom planområdet ligger mellom de to trafikkerte veier, er støyproblematikk noe som må håndteres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no