Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PUNKTHUS: Intensjonen med å bygge tre punkthus er å skape et nytt felles tunområde med gode solforhold. Ill: LINK arkitektur

Her kan det komme 25 nye boliger

Planinitiativet for Hjortevegen 4-6 på Skjold ble stoppet av Plan- bygningsetaten. Nå foreligger det et nytt forslag.

Tore Årdal

mandag 11. november 2019 19:05 (Oppdatert 2. februar 2020 23:56 )

På vegne av Lab Entreprenør har Ard Arealplan bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Hjortevegen 4-6 på Skjold i Fana bydel. Planområdet omfatter I hovedsak to eneboliger, som grenser mot Hjortevegen og Dyrhaugen i vest, og mot spredt boligbebyggelse i øst.

Kjell Inge Frotvedt er tiltakshaver, mens LINK arkitektur er arkitekter og Ard Arealplan plankonsulent.

Planinitiativet ble stoppet i overgangen 2018/2019. I det nye forslaget har tiltakshaver og fagkyndig sett tilbakemeldingene som planmyndighetene kom med da forslaget ble stoppet, og prosjektet «starter nå med blanke ark». Forslaget legger opp til 20-25 boliger i ulike størrelser.

I en presentasjon som er vedlagt henvendelsen til PBE, påpekes det at tomtene «har flott beliggenhet, med nærhet til bybanestopp og naturområder». Med bybane er det rask vei til de største arbeidsplassene i Bergen som Kokstad, Flesland og Sandsli.

– Formålet med planen er å utvikle planområdet fra spredt boligbebyggelse til leiligheter i lavblokkbebyggelse. Eksisterende boliger i planområdet ligger avstengt fra nærområdet. Vi ønsker derfor å utforme et prosjekt som er mer imøtekommende og åpent, heter det i presentasjonen.

Det planlegges «gode felles uteoppholds- og lekeområder som er attraktive for beboerne». Intensjonen med å bygge tre punkthus er å skape et nytt felles tunområde med gode solforhold. Dette byrommet kan være med på å aktivisere tomten og gi gode møtepunkt for beboerne, samtidig som området skal virke inviterende for nabolaget.

Parkering planlegges i anlegg under byggene. Adkomst til parkeringsanlegget vil være fra Dyrhaugen, inntrukket fra veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no