Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OS: JM skal bygge 58 leiligheter i Osøyro. Ill.: JM

Her vil JM samle livsnyterne

Boligutvikleren JM har nå sluppet det første av tre salgstrinn på vei mot 58 leiligheter i Os sentrum.

Glen Widing

søndag 10. november 2019 22:41 (Oppdatert 29. januar 2020 23:12 )

De tre boligblokkene som skal bygges på tomta etter det som en gang var en trappefabrikk i Osøyro skal tilpasses både single, småbarnsfamilier og ikke minst den store gruppen av livsnytere i kategorien 50+.

– Det er de som i størst grad selger eneboligen og flytter i ny leilighet. Trenden gjør seg gjeldende i Bergen, Askøy, Sotra, Lindås og Meland. En tydelig trend de siste årene er også at bergenserne kjøper i omegnskommunene. Den nye veien til Os gjør dette området mer attraktivt også for dem fordi reisetiden reduseres vesentlig, melder prosjektsjef Frode Haugland.

Det første byggetrinnet med 27 leiligheter er priset fra 2,9 til 7,2 millioner kroner og er i størrelsesorden 50 til 119 kvadratmeter over en parkeringskjeller. Snittprisen for de første 27 leilighetene ligger på ca kr 55.100 per kvadratmeter.

LES OGSÅ: Kuttet bort 11 leiligheter fra prosjektet på 26

– Nå har vi lansert to av tre hus i prosjektet. Det vil dermed bli to salgstrinn, men avhengig av blant annet salgstakt har vi et mål om å bygge alt samtidig. Hvis ikke så blir det to byggetrinn, sier salgsleder Mai Svelund Fjellbirkeland.

Hun forteller at interessen for å bosette seg i Os sentrum har vært over all forventning og at de har flere hundre interessenter.

– Dessuten har mange meldt seg på infomøtet vi skal ha på mandag. Vi opplever at etterspørselen er stor, samtidig som interessentene er veldig spent på om vi kommer i gang da det har vært flere prosjekter i markedet de siste årene som ikke har blitt gjennomført, påpeker hun.

LES OGSÅ: Dropper forkjøpsretten

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i løpet av første kvartal 2022, avhengig av når byggestarten går.

Samtlige leiligheter leveres med Svanemerket og noen av dem får livsløpsstandard. JM har lenge satset på lavenergiboliger som er bedre enn det myndighetene krever. Dette blir videreført i det nye prosjektet.

– Vi merker at kundene er mer opptatt av miljøaspektet i dag sammenlignet med for noen år siden, sier prosjektsjef Frode Haugland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no