Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DEKKES AV TAK: Torget skal delvis dekkes av et lett tak, noe som vil gi klimatisk skjerming og øke fleksibiliteten i bruken. Ill: Spacegroup

Her vil Vestbo bygge boliger og næring

I tillegg til bebyggelsen vil boligbyggelaget Vestbo etablere gode offentlige oppholdsplasser for lokalbefolkningen.

Tore Årdal

fredag 8. mars 2019 8:47 (Oppdatert 9. mai 2019 12:36)

På vegne av Vestbo BBL har Spacegroup søkt om rammetillatelse for Erleveien 20 (med andre berørte tomter). Tiltaket omfatter et nybygg med grunnplan til næring og 5 etasjer med totalt 41 boenheter. I tillegg kommer garasjeanlegg under bakken og utomhusområder/offentlig torg.

– Området er detaljregulert, og tiltaket følger i hovedsak denne. Tiltaket vil likevel være avhengig av noen dispensasjoner fra gjeldende plan. Dette i hovedsak fordi detaljreguleringen er veldig spesifikk til et tidligere skisseprosjekt, skriver Spacegroup i søknaden til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Arkitektselskapet mener likevel av de overordnede intensjonene i planen «er godt ivaretatt og ytterligere styrket, spesielt når det gjelder torget og allmenn tilgjengelighet».

– En viktig del av tiltaket er å etablere gode offentlige oppholdsplasser for lokalbefolkningen på Landås. Dette gjøres ved å etablere store plassrom/torg på bakkeplan. Store deler av eksisterende overflateparkering flyttes ned i parkeringsanlegget, heter det i redegjørelsen.

Torget skal delvis dekkes av et lett tak. Dette vil gi klimatisk skjerming og øke fleksibiliteten i bruken av Torget.

– Det kan blant annet arrangeres markeder og andre arrangementer der uavhengig av vær og årstid, noe som også er i tråd med ønsker fra lokale aktører som Bærekraftig Liv Landås, skriver arkitektselskapet.

For å ytterligere aktivisere området og uteplassene, legges det opp til næring på grunnplan. Det er i utgangspunktet tenkt to enheter for utleie. Et større areal satt av til dagligvareforretning og et mindre areal som kan bli benyttet til for eksempel bakeri/kaffebar, blomsterbutikk. Det er også satt av et areal for Taxi og et areal for Bærekraftig Liv Landås.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no