Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

POSITIVT: Utviklingen i det bergenske eiendomsmarkedet er positiv forteller Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling. (Foto: Carine Bjørvik Andersen)

Hett transaksjonsmarked kan gi nytt rekordvolum

Det er ikke bare våren og sommeren så langt som har vært rekordvarm, også i transaksjonsmarkedet ligger det an til nye rekorder. 

Torgeir Hågøy

onsdag 13. juni 2018 8:28 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

– Vi opplever at det er rekordinteresse for sentrumseiendommer, men også andre eiendommer oppleves som svært attraktive, sa daglig leder i WPS Næringsmegling, Lars Erik Wirsching, på Citykonferansen i forrige uke.

Sterk start
På konferansen tok han for seg det lokale næringseiendomsmarkedet. Wirsching hadde i all hovedsak positive nyheter til de rundt 200 oppmøtte. Transaksjonsvolumet er på rekordsterke seks milliarder. Dette inkluderer giganttransaksjonen på Mongstad på rundt 3,5 milliarder.
– Stadig flere ser til Bergen for økt avkastning. Her kan man få mellom 100 og 150 punkter bedre avkastning enn man får i Oslo. I et marked hvor yieldgapet blir stadig mindre er det attraktivt, sier Wirsching.
Han forteller at det nyetablerte meglerhuset WPS har fått en god start og at de så langt har solgt og har eiendommer i prosess for cirka 1,3 milliarder kroner.
– Det er generelt mye som er i prosess. Dersom alt er stang inn, så kan vi få et volum i markedet på rundt ni milliarder kroner, kanskje enda høyere, og da snakker vi ny transaksjonsrekord i Bergen, sier Wirsching, som ikke tror at signalene om økte renter vil ha en sterk påvirkning på investorinteressen i det korte bildet.
– Vi ser ingenting i markedet nå som tyder på det, sier Wirsching.

Fallende ledighet
Også når det gjelder utviklingen i leiemarkedet har WPS-sjefen gode nyheter. For kontormarkedet er ledigheten nå på rundt 9,1 prosent. I sentrum er den på bare 5,8 prosent, mens man i Fyllingsdalen og i Bergen sør forteller om en ledighet på henholdsvis 13,8 og 16 prosent.
– Det er flere store flytteprosesser, samtidig som vi opplever redusert nybygging og økt aktivitet i oljesektoren som gir en økende etterspørsel etter arealer. Dette gjør at vi ser for et ytterligere fall i ledigheten. Trolig vil samlet ledighet gå ned mot 8,5 prosent, sier Wirsching.
Dette gir press på leieprisene, noe som allerede har resultert i stigende leiepriser.
– For ti år siden nådde vi en milepæl da vi rundet 2000 kroner meteren. Nå er 3000-meters grensen passert i Media City. Vi har også sett på de ti største nye leiekontraktene, og de snitter på cirka 2500 kroner kvadratmeteren. Det har med andre ord etablert seg et nytt og høyere leieprisnivå i Bergen, sier Wirsching.

(Visited 417 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Klokkertro på Nesttun

Nyheter / onsdag 17. oktober 2018

Selger 1.162 dekar på Frekhaug

Nyheter / tirsdag 16. oktober 2018

EGD fyller opp i Bergen

Nyheter / mandag 15. oktober 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no