Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

EIER: Geir Hove eier Zachariassbryggen. I dag har Høyesterett opphevet Lagmannsrettens beslutning om at det er avkastningen som skal legges til grunn for verdien på bygget.

Høyesterett med tidenes julegave til Hove

Høyesterett opphever dommen i Gulating Lagmannsrett og tilkjenner også Geir Hove erstatning for saksomkostninger på over 1 million kroner. Dermed fortsetter krangelen om verdifastsettelsen av Zachariasbryggen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 12. desember 2017 16:31 (Oppdatert 17. januar 2018 10:39)

– Nå blir det en god jul, det kan jeg i alle fall si, sier en svært fornøyd Geir Hove. 
I dag bestemte nemlig Høyesterett at Lagmansrettens overskjønn oppheves. Det betyr at de mener at det ikke er leieinntektene som skal legges til grunn for verdsettelsen av bygget.
– Jeg har nettopp fått vite dette, så hvor veien går videre vet jeg ikke, sier Hove, som legger til at han er veldig fornøyd.
– Jeg synes dommen fra Lagmannsretten var veldig urimelig.
I dommen fra Høyesterett slås det også fast at Zachariassbryggen AS, altså Knut Jørgen Hauge, skal betale Bergen Tomteselskap 1,2 millioner kroner i saksomkostninger.
– Det blir noen julegaver av det, sier Hove, som legger til at han er usikker på om han noen gang vil få pengene.

Langvarig konflikt
Saken om Zachen er spesiell. For det første krangles det om store verdier, men det er også et prinsipielt spørsmål som skal avklares, nemlig hvordan eiendommen skal verdsettes.
Knut Jørgen Hauge kjøpte i sin tid restauranthuset for 110 millioner kroner gjennom Zachariasbryggen AS, men i 2013 gikk selskapet konkurs. Tomten bygget sto på var eid av partnerne Geir Hove og Tom Rune Pedersen som kjøpte denne for 30 millioner kroner gjennom Kløver Eiendom AS. Da Hauge gikk konkurs fikk de mulighet til å også kjøpe bygget, men Hauge mener at det ble solgt alt for billig. Hauge gikk derfor til sak. Etter flere runder frem og tilbake avgjorde Lagmannsretten i april at Hove skulle betale 334 millioner kroner for bygget. Prisingen ble gjort på bakgrunn av fremtidige leieinntekter. Hove mener imidlertid at dette er feil og anket til Høyesterett. Her vant han altså frem, og Høyesterett opphever lagmannsrettens overskjønn.

Oppgitt
Dommen fra Høyesterett betyr at partene nå må tilbake til lagmannsretten. Hauge er oppgitt over at den mangeårige konflikten om verdien på eiendommen må igjennom enda en rettsrunde.
– At man må gå så mange runder i retten er ubegripelig. Nå må vi tilbake i Lagmannsretten. Jeg har ventet i fire år på å få pengene mine. Jeg synes det er helt vanvittig å måtte gå seks runder i retten for å få målt verdien på et bygg, sier han til BA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skatt og finansiering av eiendomsutvikling – lån eller egenkapital?

Nyheter / tirsdag 23. januar 2018

Lederskifte hos MAD

Nyheter / mandag 22. januar 2018

Nå kan Bergen få sitt eget operabygg

Nyheter / torsdag 18. januar 2018

Meglerne forventer høy temperatur i 2018

Nyheter / onsdag 17. januar 2018

Har startet byggingen av enda et hotell i sentrum

Nyheter / onsdag 17. januar 2018

LAB sikret seg kjempekontrakt

Nyheter / tirsdag 16. januar 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no