Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STANSER IKKE OPP: Hos Brødrene Ulveseth lar de seg ikke stanse av litt vind. Inger Kristin Ulveseth forteller at produksjonen så langt det lar seg gjøre fortsetter som normalt. (Foto: Torgeir Hågøy)

Hun er en av de
som bygger Bergen 

463 igangsatte boliger på to år, pluss flere skoler og næringsbygg. Inger Kristin Ulveseth i Brødrene Ulveseth er en av dem som bygger Bergen.  

Torgeir Hågøy

fredag 6. november 2015 7:11 (Oppdatert 19. februar 2018 11:25 )

– I 2014 gikk vi i gang med 99 leiligheter i Kronstadparken og 83 leiligheter på Straumsfjellet sammen med OBOS. Som entreprenør gikk vi også i gang med 62 leiligheter på Sandsli for OBOS, EGD og Stadsporten, sier Inger Kristin Ulveseth hos Brødrene Ulveseth.
Bergen vokser og antallet igangsatte boliger var i 2014 over 1000. Tallet er ifølge befolkningsprognosene alt for lavt, men Brødrene Ulveseth er i alle fall blant de som gjør sitt for at byens nye borgere skal få tak over hodet. Samlet har selskapet igangsatt 423 leiligheter de siste to årene. I tillegg til de mange boligene som de bygger med og for boligbyggelaget Obos, så har de også andre prosjekter, blant annet bygger de 58 leiligheter for Bevi Eiendom på Kleppestø.
– Så langt i 2015 har de gått i gang med 121 leiligheter i Kronstadparken. Jeg håper også med at vi kommer i gang med de neste 40 leilighetene på Straumsfjellet, sier Ulveseth.

Vil ikke vokse

Brødrene Ulveseth er med andre ord ingen ubetydelig aktør i den bergenske eiendomsbransjen. I tillegg til den massive boligbyggingen har de også flere skoler og næringsbygg på samvittigheten. De har også utviklet Straume Næringspark hvor de til sammen har bygget over 150.000 kvadratmeter næringsbygg. Disse har de solgt ut etter hvert som de har bygget dem. I dag eier de bare noen få av byggene selv.
Selskapet er en attraktivt samarbeidspartner, noe som blant annet har resultert i et tett samarbeid med Obos. De blir jevnt og trutt spurt om å gi pris på ulike prosjekter, men må av og til si nei.
– Vi har i dag 116 ansatte, og har en omsetning som pleier å ligge på rundt 500 millioner kroner. Vi har ikke vokst de siste årene og har heller ingen ambisjoner om å gjøre det, sier Ulveseth.
Årsaken er at de er fornøyd med den størrelsen de har.
– Blir vi større frykter vi at vi mister noe av den kontrollen som vi i dag har. I dag har vi god oversikt både over de ansatte og de prosjektene vi er involvert i. I stedet for å vokse vil vi heller bli bedre, sier Ulveseth, som legger til at de også eier det meste av produksjonsutstyret de bruker selv.

Tar over som sjef

Selskapet ble etablert i 1932, men da under et annet navn. Etter andre verdenskrig i 1949 kjøpte to onkler for Atle Ulveseth, som i dag er administrerende direktør, opp selskapet og endret navnet til Brødrene Ulveseth AS. Familien Ulveseth eier i dag 90 prosent av selskapet.
Inger Kristin Ulveseth er i dag avdelingsleder i selskapet.
– Det er mulig jeg ønsker å ta over en gang i fremtiden, men min far har ikke tenkt å gi seg enda, og jeg setter stor pris på at han er med å så lenge han har lyst, sier Ulveseth.

Var spent

Det var imidlertid ingen selvfølge at hun skulle begynne å jobbe i familieselskapet. Da hun var yngre var det andre ting hun først og fremst hadde lyst til å bli.
– En dag snakket jeg med min bestefar, som sa at så lenge jeg ble ingeniør, så var det det samme hva jeg ble. Jeg tenkte litt på dette og kom frem til at det kanskje ikke var så dumt, sier Ulveseth.
Hun endte dermed opp på NTNU i Trondheim hvor hun tok sivilingeniørutdannelse innen bygg og anlegg. Etter å ha jobbet tre år for NCC i Oslo var tiden moden for å komme hjem.
– Jeg var litt spent på å begynne å jobbe i familieselskapet, men det har gått veldig fint, sier Ulveseth.

LES OGSÅ:
Rekordoppslutning om Tevas sin fagdag

Økte med 1 mill. om dagen i 2014

 

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no