Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKAL SELGES: Tangs skole skal selges, dersom prisen er riktig. Det forteller Tommy Hansen i AB Eiendommer. (Foto: Ab Eiendommer)

Indrefilet kommer for salg – selger kan få kjempegevinst

AB Eiendommer har vurdert både hotell og kulturscene. Nå gir de opp og legger heller eiendommen ut for salg. Gevinsten kan bli formidabel.

Torgeir Hågøy

mandag 9. april 2018 9:55 (Oppdatert 4. juli 2018 16:22)

– Vi mener at dette er en av de mest attraktive eiendommene i sentrum, sier avtroppende direktør i AB Eiendommer, Tommy Hansen.

Kan bli boliger
AB Eiendommer kjøpte Tangs skole i 2013 for 34 millioner kroner. Selger var Hordaland Fylkeskommune. Siden den gang har de vurdert både hotell og sist en kulturscene med kapasitet på 5000 personer.
– Vi har ikke fått til et møte med politisk ledelse om en slik scene. Vi endte derfor opp med å beslutte å selge eiendommen, sier Hansen.
Han forteller at byggeforbudet i området er opphevet og at de også ha fått signal om at eiendommen kan egne seg for boliger.
– Vi har en mulighetsstudie som viser et potensial på 350 leiligheter, men dette er en eiendom som kan egne seg til mange formål. Eiendommer en regulert til skole, så annen bruk vil kreve en omregulering. Området rundt skolen er regulert til næring og bolig, sier Hansen.

Satte prisrekord
Han forteller at de selger eiendommen selv, uten å bruke megler. Han vil ikke si noe om hva de ønsker seg av pris, men forteller at de har hatt flere verdivurderinger av eiendommen.
– Snittet av disse ligger på 162 millioner kroner, sier Hansen.
Dersom de oppnår en slik pris har altså eiendommen hatt en formidabel prisutvikling de fem årene AB Eiendommer har vært eiere.
– Vi selger bare dersom styret i selskapet blir fornøyd, sier Hansen.
Dette kan være noe av det siste han gjør for AB Eiendommer. Hansen har nemlig sagt opp stillingen for å begynne som daglig leder for ABO Arkitektur på Os. Dette er ikke første gang Hansen er i markedet med en eiendom.
– Jeg solgte Torget 1 for noen år siden. Den gang satte jeg prisrekord i Bergen med en kvadratmeterpris på over 100.000 kroner. Det blir spennende å se hvordan det går denne gangen, sier Hansen.

Beliggenhet
Eiendommen med adresse Kong Oscarsgate 21 har en sentral og attraktiv beliggenhet i Bergen sentrum. Det er kort avstand til både Fisketorget, Bryggen, Fløyen og alle byens severdigheter.
Skolebygget har et areal på 2.438 kvadratmeter og med på kjøpet får man også en tomt på 2.381 kvadratmeter, samt et gymbygg på 800 kvadratmeter. Bygget er i dag uten leietakere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no