Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MILLIONSATSING: Nordhordland Indremisjon er villige til å betale millioner for å oppgradere Raknestunet på Osterøy utenfor Bergen. Ill.: LINK Arkitektur

Indremisjonen vil oppgradere for 53 millioner kroner

Det er 30 år siden sist leirstedet til Nordhordaland Indremisjon ble pusset opp, og nå ser det ut til at millionene sitter løst.

Glen Widing

tirsdag 5. mars 2019 10:59 (Oppdatert 7. mai 2019 19:05)

Raknestunet på Osterøy utenfor Bergen er leirplassen til Nordhordland Indremisjon. Nå skal det gjennom en omfattende oppgradering og utvikling.

– Vi må bygge for fremtiden, det skal fungere i mange år fremover, sier miljøarbeider Christian Skoge til Sambåndet om hva som må veie tungt i utviklingen.

Arbeidet begynte i 2016 da kretsstyret i Nordhordland Indremisjon ga styret og daglig leder for Raknestunet i oppdrag å utarbeide en vedlikeholds-, opprustings- og utviklingsplan for leirstedet. Nå er prosjektgruppa kommet så langt i arbeidet at de kan legge frem alternative planer. LINK Arkitektur har laget skisseprosjektet.

– Det første alternativet innebærer full rehabilitering pluss en egen idrettshall utenfor bygget og inventar og er beregnet til å koste 34 millioner kroner. Dette forslaget oppfyller ifølge prosjektgruppen i mellomstor grad målsettingene som blant annet er å skape en attraktiv leirplass for barn og unge og gjøre det attraktivt for ledere og frivillige å arbeide der de neste 40 årene, heter det.

Det andre alternativet inneholder nybygg pluss gymsal og nytt inventar og er kostnadsberegnet til 53 millioner kroner. Torbjørn Vedå i prosjektgruppen trekker frem flere fordeler med dette alternativet.

‒ Det oppfyller tekniske krav fra 2017. Her satser man tydelig på barn og unge med gymsal sentralt i bygget. Det blir mer attraktivt for intern og ekstern bruk med nye internatrom, og det er det beste alternativet dersom man ønsker å drive leir i langsiktig perspektiv, sier han.

Forslaget vil i stor grad oppfylle målsettingene for Raknestunet. Den eneste ulempen Vedå trekker frem med alternativ to, er at det er en større investering.

Hva de lander på bestemmes av årsmøtet 2019.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no