Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

POPULÆRT: Mange vil kjøpe eiendom i Bergen, men det klages over få tilgjengelige objekter.

Investorene vil kjøpe mer i Bergen

DNB Næringsmeglings investorundersøkelse for Bergen viser at investorene vil kjøpe flere eiendommer i Bergen. Men de sliter med å finne gode objekter.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 8. september 2019 14:57 (Oppdatert 18. november 2019 12:36 )

Samtidig sliter de med å få tak i gode nok objekter. Det kommer frem i investorundersøkelsen som DNB Næringsmegling har gjort blant Bergen-investorene for andre gang. 16 eiendomsinvestorer som sitter på til sammen 1,4 millioner kvadratmeter næringseiendom i Bergensregionen (hvorav 1 million er kontor) har vært med på den ferske undersøkelsen.

Hele 66 prosent av respondentene i undersøkelsen sier de vil være netto kjøpere av næringseiendom i Bergen i 2019, mot 50 prosent for ett år siden. Antall som vil være netto selgere går ned fra 6 prosent til 3 prosent. DNB Næringsmegling mener det er verdt å merke seg denne økningen da fjoråret var et knallsterkt transaksjonsmarked med 10 milliarder kroner i volum. «Dette vitner om at det er gode sjanser for at det kjøperdrevne markedet vi så i fjor vil fortsette med full styrke inn i 2019», skriver DNB Næringsmegling i undersøkelsen.

Investorene får også anledning til å komme med kommentarer, og DNB melder om at flere av investorene har betydelig kjøpskapasitet. Flere er også skeptisk til å selge, av frykt for at det ikke finnes gode nok reinvesteringsalternativer.

– Vi vil gjerne kjøpe mer, men spørsmålet er om vi får tak i noe.

– Vi er i utgangspunktet på kjøperen, men jakten på de rette objektene er krevende.

– I utgangspunktet tenker jeg ikke å selge noe.

– Dårlig tilgang på objekter i vårt segment, og svært spenstige priser.
Det var noen av kommentarene som DNB Næringsmegling fikk fra respondentene. Ifølge næringsmegleren er investorene frustrert over dårlig tilgang på kjøpsobjekter, og nær samtlige mener tilgangen enten er dårligere eller er på samme nivå som i fjor, da det også ble uttrykt frustrasjon. Investorene forteller om færre brede strukturerte prosesser, lukkede budrunder og få tilgjengelige objekter i markedet.

På spørsmålet hva slags type eiendom investorene er mest interessert i å kjøpe fremover, svarer 48,8 prosent kontor, mot 36,4 prosent for ett år siden. 22,1 prosent svarer utviklingseiendommer (omtrent samme som i fjor), mens 12 prosent svarer hotell. Bare 1,7 prosent svarer handel, mot 9,1 prosent i samme segment for ett år siden. 15,4 prosent vil prioritere logistikk- eller kombibygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her vil Midgard Gruppen bygge på

Nyheter / fredag 13. desember 2019

9 milliarder i år

Nyheter / tirsdag 10. desember 2019

Flytter fra Media City Bergen

Nyheter / mandag 9. desember 2019

Knallsterkt transaksjonsmarked i Bergen

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Nominert til internasjonal prestisjepris

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no