Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MÅ FLYTTE: Leiekontrakten til Neumann Bygg i Sandviken utløper i 2024. Foto: Google

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Neumann Bygg AS må flytte fra den 24 dekar store tomten ved sjøkanten i Sandviken, og jakter derfor en ny tomt. I tillegg vil selskapet kjøpe mindre tomter for salgssentre.

Tore Årdal

onsdag 20. februar 2019 10:36 (Oppdatert 23. april 2019 21:41)

– Vi er helt i startfasen av dette oppdraget. Leiekontrakten til Neumann Bygg i Sandviken utløper i 2024, og vi ser etter en noenlunde sentral tomt opp mot 30 dekar, sier avdelingsleder Petter Grevstad Theodorsen i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom Bergen.

Neumann er en av Norges største byggevaredistributører med et varesortiment som dekker det meste innen trelast og byggevarer til nybygg og rehabilitering. Selskapet betjener primært proffmarkedet i byggeindustrien, som entreprenører, byggmestere, murmestere eller andre håndverkere. Neumann har over 280 ansatte fordelt på avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Førde, Kaupanger, Bergen, Odda, Haugesund, Bryne, Mandal, Kristiansand og Dal.

Innen 2024 må selskapet ut av den 24 dekar store tomten i Sandviken, hvor OBOS planlegger å bygge boliger like ved sjøen.

I tillegg til en stor næringstomt for etablering av et nytt distribusjonssenter, søker Neumann også mindre tomter på 5-7 dekar i og omkring Bergen for etablering av salgssentre.

– Vi har ennå ikke tatt stilling til hvor mange salgssentre som kan bli etablert. Det avhenger av tomtene som Neumann blir tilbudt, sier Theodorsen.

I annonsen påpekes det at aktuelle eiendommer bør være regulert/avsatt til arealkrevende handel. Både tomter og eksisterende bebyggelse vil bli vurdert.

Neumann er en virksomhet i konsernet STARK Group, som er Nordens største byggevaredistributør. Foruten Neumann i Norge er STARK Group representert i Danmark, Sverige og Finland. Konsernet har mer enn 5 000 ansatte og en årlig omsetning på over 18 milliarder danske kroner.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no