Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DIGITALT: Internett har kommet for å bli, noe Fana Sparebank har skjønt. Den er blant de første bankene i Norge som har gjennomført et heldigitalt eiendomsoppgjør. Ill.: Pixabay

Kan spare samfunnet for 2,8 milliarder

– Et viktig løft for kundene og for banken, sier administrerende direktør Lisbet K. Nærø etter bankens første heldigitale eiendomsoppgjør,

Glen Widing

tirsdag 7. mai 2019 19:03 (Oppdatert 23. mai 2019 0:58)

Elektronisk eiendomsoppgjør, som er unikt i verdenssammenheng, har lenge vært et viktig satsningsområde for bransjen. Fana Sparebank er en av de første i landet som har gjennomført et, og er dermed blant de første med elektronisk samtykke. Det betyr at kunder slipper å legge ved all dokumentasjon som banken henter automatisk fra skattemelding, arbeidsgiver og eiendomsregister.

– Vi har de siste årene hatt et stort fokus på heldigitale tjenester, med automatiserte og effektive låneløyper. Heldigital eiendomshandel er siste tilskudd, som gjør hele oppgjøret langt mer effektivt for både kjøper og selger, sier administrerende direktør, Lisbet K. Nærø i en pressemelding.

2. mai gjennomførte Fana Sparebank den første heldigitale handelen. Det betyr at kunder ikke lenger må sende dokumenter i posten og dermed sparer de, banken og eiendomsmegleren tid samtidig med at oppgjøret går langt mer effektivt. Med en heldigital låneprosess, var dette siste brikken som måtte på plass for å få en digital løsning av hele prosessen.

Statens Kartverk og Eiendom Norge har beregnet at elektroniske eiendomsoppgjør kan gi samfunnsbesparelser på 2,8 milliarder kroner.

Daglig leder Gerhard Lygre i Fana Sparebank Eiendom er svært glad for det digitale oppgjøret.

– Det gir kortere ventetid, noe som kommer kunden til gode. Når oppgjøret går heldigitalt kan vi være mer effektive og bruke mer tid på god oppfølging av kundene, sier Lygre.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no