Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BREDT TEAM: – Dette er et resultat av et hard arbeid fra et godt og bredt team, sier daglig leder Lars Erik Wirsching (nr. 2 fra venstre) i WPS Næringsmegling.

Kanonstart for næringsmegler i Bergen

I løpet av de 3 første årene har WPS Næringsmegling hatt samlede driftsinntekter på 71,2 millioner kroner.

Tore Årdal

torsdag 19. august 2021 9:27 (Oppdatert 16. september 2021 6:54 )

– Vi er svært godt fornøyd med starten. Dette er et resultat av et hard arbeid fra et godt og bredt team. Samtidig er det ikke til å underslå at vi har hatt en god porsjon flaks med timingen. Markedet fra vi startet og frem til nå, har vært rekordsterkt, sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Selskapet ble etablert i september 2017, da det ble kjent at den erfarne duoen Wirsching og John Kenneth Porten ga seg i DNB Næringsmegling i Bergen. De startet egen meglervirksomhet sammen med Fredrik Stenevik fra Sparebank 1 SR-Bank.

Les også: OBOS sin kronjuvel i Bergen verdsatt til 1,22 milliarder

Siden har meglervirksomheten vokst jevnt og trutt, og selskapet har og dag 10 ansatte. Mens driftsinntektene det første hele regnskapsåret landet på 15,9 millioner kroner, var de på 32,0 og 26,3 millioner de 2 påfølgende årene.

Overskudd før skatt var på 23,7 millioner i rekordåret 2019, mens det i fjor ble på 16,0 millioner. Det samlede overskuddet for de 3 årene er på 51,2 millioner.

– Vi vet alle at markedet går opp og ned. Samtidig er det sånn at vi kun får inntjening når vi leier ut eller selger på vegne av våre kunder. Når kundene lykkes, så lykkes vi, sier Wirsching.

Les også: Reitan-selskap i Bergen fikk overskudd på 58 millioner

Han påpeker at de tre som etablerte virksomheten i 2017, hadde jobbet i markedet i flere år. De så at det kunne være muligheter for en ny aktør i bergensmarkedet, og bestemte seg tidlig for å bli blant de store lokalt.

– Vi har vært opptatt av å være en komplett virksomhet med både rådgivning, utleie og salg, og vi har fått god tillit i markedet og blant kundene, sier han.

Hva tenker dere om markedet fremover?

– I det korte bildet tror jeg ikke det blir noen store endringer. Vi har flere eiendommer som skal ut i markedet i andre halvår samt en god utleieportefølje. Vi er optimistiske for markedsutviklingen fremover, svarer Wirsching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no