Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

18,5 MILLIONER: Salgssummen på 18,5 millioner kroner tilsvarer prisantydningen. Foto: Google Street View

Kjent bygg har skiftet eier

Den nye eieren har ikke bare fått et ett av Bergens mest gjenkjennelige bygg, men også whiskybaren The Tasting Room som leietaker.

Tore Årdal

fredag 29. mars 2019 14:42 (Oppdatert 3. juni 2019 19:04 )

– Dette er det høyeste huset på Engen, og et hus som de aller fleste i Bergen har sett. Det er en veldig fin og artig eiendom, sier daglig leder Chris Andre Skorjanc i Proaktiv Sandviken, som fikk oppdraget med å selge eiendommen Engen 8.

Han har ikke anledning til å opplyse hvem kjøperen er, men ifølge grunnbokinformasjon er det Svein Storebø som er selger. Prisen landet på 18,5 millioner kroner.

Eiendommen ble ikke annonsert. I stedet gikk Proaktiv Sandviken ut til et knippe aktører fra sitt velfylte kundekartotek. Skorjanc forteller at salgssummen tilsvarer prisantydningen.

– Bygården har en fantastisk beliggenhet i første rekke mot Den Nationale Scene. Dette er så crème de la crème som det får blitt, mener Skorjanc.

I første og andre etasje er The Tasting Room leietaker. I tillegg kommer tre leiligheter i etasjene over.

The Tasting Room åpnet i 2014. Baren eies og drives «av mennesker med kompetanse og lidenskap».

– Vi åpnet denne baren fordi vi mener Bergen mangler en kvalitetsbar som rendyrker whisky. Vi ville lage en stambar for de som bryr seg om hva de betaler for. De som gjenkjenner en god cocktail, og setter pris på et variert utvalg av øl servert av kunnskapsrike bartendere, heter det på nettstedet bergensentrum.no.

The Tasting Room er et resultat av at gjengen bak No Stress gikk sammen med Frode Harring for å bygge et nytt hovedsete for whisky i Bergen.

– Frode Harring er en av de mest kjente personlighetene innen whisky i Norge. Siden 2000 har Frode jobbet over hele landet og i utlandet som cocktail-bartender. Som barsjef på Terminus bygget Frode opp et whiskymiljø som satte Bergen på whisky-kartet, han står bak utallige foredrag, smakinger og ikke minst whiskyfestivalen «whisky-meet». Han mottok i 2010 Oslo Whiskyfestivals «Pot Still – Pris» for sitt arbeid med faget, skriver bergensentrum.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Skal kjempe for eiendomsbransjen

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Her skal det bygges 75 boliger

Nyheter / søndag 24. mai 2020

Vil bygge ut halve tomten og selge eller leie ut resten

Nyheter / onsdag 20. mai 2020

Verdens første nullutslippshavn kan gi stor byutvikling

Nyheter / tirsdag 19. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no